Gå videre til innhold
Hedin Automotive AG fortsetter nå å vokse gjennom oppkjøpet av den strategisk viktige karosseri- og lakkvirksomheten CaroLack Galliker.
Hedin Automotive AG fortsetter nå å vokse gjennom oppkjøpet av den strategisk viktige karosseri- og lakkvirksomheten CaroLack Galliker.

Pressemelding -

Hedin Automotive fortsetter å vokse i Sveits - kjøper karosseri- og lakkvirksomheten CaroLack Galliker


Hedin Automotive AG i Sveits har inngått en avtale om kjøp karosseri- og lakkleverandøren CaroLack Galliker. Den strategisk viktige virksomheten vil etter oppkjøpet inngå i forhandlerenHedin Automotive Dielsdorf.

Hedin Automotive ekspanderte i 2020 til Sveits gjennom oppkjøpet av tre BMW- og MINI-forhandlere i Zürich-området. Siden den gang har selskapet endret navn til Hedin Automotive AG i Sveits for å reflektere det svenske eierskapet, bedriftskulturen, verdiene og visjonene for fremtiden.

Hedin Automotive AG ekspanderer nå videre gjennom oppkjøpet av den strategisk viktige karosseri- og lakkvirksomheten CaroLack Galliker plassert like ved selskapets forhandler i Dielsdorf.

CaroLack Galliker er et toppmoderne anlegg som har levert karosseri- og lakktjenester til Hedins forhandler i Dielsdorf over lang tid.

- Ambisjonen vår er å få kontroll over det som er et strategisk viktig område i vårt tjenestetilbud, og befeste Hedin Automotive som en one-stop-shop for BMW og MINI-eiere i Zürich. Oppkjøpet er nok en viktig milepæl i våre sterke vekstambisjoner for Sveits, sier Marcus Larsson, administrerende direktør i Hedin Automotive.

Oppkjøpet posisjonerer i tillegg Hedin Automotive som en sterk, profesjonell partner for sveitsiske forsikringsselskaper i håndtering av skadereparasjon.

Marcus Larsson, administrerende direktør i Hedin Automotive, sier at ambisjonen med oppkjøpet er å få kontroll over et strategisk viktig område i selskapets tjenestetilbud, og befeste Hedin Automotive som en one-stop-shop for BMW og MINI-eiere i Zürich


Tydelige synergier

Hedin Group og CaroLack Galliker er en perfekt match med klare likhetstrekk både i verdier og tankesett. Selskapene er begge familieeide med lange tradisjoner og en tydelig gründer- DNA.

- CaroLack Galliker komplimenterer oss strategisk i Hedin Group. Vi deler en entreprenøriell, verdibasert kultur. Når vi nå ønsker CaroLack Galliker velkommen til Hedin-familien, så er overbeviste om at vårt kombinerte team vil lykkes med å levere unike kundeopplevelser, sier Anders Hedin, eier og konsernsjef i Hedin Group.

Galliker har helt siden starten bygget og utviklet selskapet sammen med sine ansatte, og ser store muligheter for CaroLack gjennom oppkjøpet.

- Vi er svært glade for at verdigrunnlaget og det familiære tankesettet i Hedin Automotive samsvarer med vårt eget. Å være en del av Hedin Automotive gir spennende muligheter for våre dyktige og dedikerte CaroLack-medarbeidere, sier Rolf Galliker, administrerende direktør i Gallker Transport AG.

CaroLack Galliker-oppkjøpet er et tydelig signal om at Hedin Automotives ønsker å investere og utvide ytterligere i Sveits.

- Bilbransjen blir stadig mer konkurranseutsatt gjennom betydelige teknologiske- og markedsdrevne endringer. For å akselerere vår internasjonale utvikling i en bransje i rask endring, må vi effektivisere på og hente ut stordriftsfordeler der det er mulig. Størrelsen, investeringsevnen og vår engasjerte og dyktige organisasjon styrker posisjonen vår for videre vekst og suksess i det sveitsiske markedet, fortsetter Larsson.


En betydelig partner for BMW i Europa

Fra et driftperspektiv inngår de sveitsiske forhandlerne i norske Hedin Automotive som eier BMW-grupperingen Bavaria. Med sine 17 lokasjoner i Norge og Sverige, er Bavaria Nordens største forhandler av BMW og MINI. Merkevaren står for kvalitet og lever opp til sin visjon om å være overraskende annerledes, merkbart bedre.

- Vi gleder oss over å kunne ønske 30 dyktige CaroLack Galliker-kolleger velkommen til Hedin Automotive-familien og ser frem til videre suksess som et sterkt felles team, avslutter Larsson.


Transaksjonen forventes å finne sted 1. august 2021.

Related links

Emner

Kategorier


Om CaroLack Galliker

CaroLack Galliker eies og drives av Galliker Transport AG. I løpet av de siste tiårene har logistikkselskapet vokst fra å være en enmannsbedrift i Hofstatt til å bli et internasjonalt konsern med 21 filialer i fem land.


Om Hedin Automotive AS

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2020 for over 9,5 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 000 ansatte.

Om Hedin Bil AB

I.A. Hedin Bil er en av Europas største privateide bilforhandlere. Porteføljen inkluderer over 30 varemerker, og selskapet tilbyr full service for både private og bedriftskunder. Finansiering, service og forsikring er noen av komponentene i den komplette porteføljen. Hedin Bil er representert på drøyt 120 steder i Sverige, Norge, Belgia og Sveits. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil er et registrert varemerke eid 91% av Hedin Group og 9% av Ingemar Hedin.

Hedin Bil Group er en del av Hedin Group Group sammen med bl.a. Klintberg & Way, Mabi Mobility, Car to Go Sweden, Hedin Motor Company og Tuve Bygg. Hedin Group er også partner i Lasingoo, Consensus Asset Management og iMove. Konsernets omsetning for rullerende 12 måneder anslås til å beløpe seg til cirka 35 milliarder SEK, og antall ansatte er cirka 3 600. www.hedingroup.com

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold