Gå videre til innhold
BMW Niederlassung Zürich-Dielsdorf
BMW Niederlassung Zürich-Dielsdorf

Pressemelding -

Hedin Automotive har inngått en avtale om kjøp av den BMW-eide forhandleren Zürich-Dielsdorf

Hedin gruppen, et av Europas største private bilkonsern, kjøpte nylig de to forhandlerne i den Zürich-baserte SeeAll-gruppen. Selskapet har nå inngått en avtale om kjøp av den BMW-eide forhandleren Zürich-Dielsdorf (Niederlassung) og forsterker dermed sin tilstedeværelse ytterligere i Sveits.

Oppkjøpet er en viktig milepæl i Hedin Automotives sterke vekstambisjoner, og bygger på selskapets eksisterende og solide allianse med BMW. Ved overtakelse av driften vil forhandleren innlemmes i det nyetablerte sveitsiske datterselskapet av Hedin Automotive  med hovedsete i Stavanger. 

Hedin endret denne uken navn på sine eksisterende forhandlere i Sveits til til Hedin Automotive AG. Omprofileringen reflekterer det svenske eierskapet, bedriftskulturen, verdiene og selskapets visjoner for fremtiden.

- Oppkjøpet befester posisjonen vår med BMW i Europa, og styrker tilstedeværelsen vår i Zürich-regionen. Vi samles nå under navnet Hedin Automotive, og ser mot fremtiden som én styrket gruppering. Navnet representerer en forbindelse på tvers av selskapene i konsernet. Omprofileringen gjør at vi fremstår mer enhetlig og tydelig i markedet og gir oss mulighet til å levere enda mer verdi til kundene. Jeg er overbevist om at "vi står sterkere sammen", sier Anders Hedin, eier og administrerende direktør i Hedin Group.

Marcus Larsson har tiltrådt som landssjef for Hedin Automotive i Sveits. Med sin varierte og solide bakgrunn fra bilbransjen, vil Larsson fokusere på den viktige oppgaven med å integrere de nye forhandlerne og forme organisasjonen.

- Vi skal fortsette å skape unike kundeopplevelser for nye og eksisterende BMW- og MINI-eiere i  Zürich-regionen. Bak det nye Hedin Automotive-navnet står det samme dedikerte, profesjonelle teamet samlet som en forent gruppe, sier Larsson.

De sveitsiske forhandlerne inngår i det Stavanger-styrte Hedin Automotive Norge-konsernet som eier BMW-grupperingen Bavaria. Med sine 17 lokasjoner i Norge og Sverige, er Bavaria Nordens største forhandler av BMW og MINI. Merkevaren står for kvalitet og lever opp til sin visjon om å være overraskende annerledes, merkbart bedre.

- Vi gleder oss over oppkjøpet og ser frem til å ønske Dielsdorf-teamet velkommen til Hedin Automotive. Vi posisjonerer oss for videre vekst og suksess i Sveits, sier Stig Sæveland, administrerende direktør for Hedin Automotive.


Vi posisjonerer oss for videre vekst og suksess i Sveits, sier Stig Sæveland, administrerende direktør for Hedin Automotive.

- Som en betydelig partner for BMW i Skandinavia har Bavaria med sin sterke kundesentriske kultur en bevist evne og ønske om å ta BMW i Sveits til neste nivå. Oppkjøpet er helt i tråd med vår forhandlingsstrategi, sier Paul de Courtois, konsernsjef BMW Group Switzerland.

Related links

Emner

Tags


Hedin Automotive AG

Hedin Group kjøpte Seeblick Garage og Allmend Garage i mai 2020, og har operert under navnet Hedin Automotive AG i Sveits siden 1. september. Forhandlerne ble etablert i 1970 (Seeblick Garage) og 1978 (Allmend Garage), og deler ikke bare lidenskap for BMW og MINI, men også en lang tradisjon og lojale kunder. Med en årlig omsetning på 950 millioner NOK, 122 ansatte og rundt 1 200 nye biler solgt per år, er Hedin Automotive AG en av de større forhandlervirksomhetene i Sveits.

Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 125 bilanlegg og forhandler over 32 varemerker i Sverige, Norge, Sveits og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet solgte 80 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2020, og vil sysselsette flere enn 4 000 medarbeidere.


Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert materiale

Relaterte nyheter