Gå videre til innhold
Vi ønsker å spille en aktiv rolle i å forme fremtidens mobilitet der også det tradisjonelle eierskapet til bil utfordres, sier Marcus Larsson, administrerende direktør Hedin Automotive.
Vi ønsker å spille en aktiv rolle i å forme fremtidens mobilitet der også det tradisjonelle eierskapet til bil utfordres, sier Marcus Larsson, administrerende direktør Hedin Automotive.

Pressemelding -

Hedin Automotive investerer ytterligere i det innovative mobilitetsselskapet imove

Hedin Automotive øker sin andel i imove og invester ytterligere i den innovative bilabonnementsplattformen imove. Målet er å ta en aktiv rolle i utformingen av fremtidens mobilitet hvor også tradisjonelt eierskap til bil utfordres.

Imove et norsk mobilitetsselskapet som ble startet i 2018. Selskapet har et eget elbilabonnement, samt en teknisk plattform som gjør bilprodusenter, finansieringsselskap, forsikringsselskap, importører, bilforhandlere, mobilitetsstartups, markedsplasser og ikke-bilaktører i stand til å tilby sitt eget bilabonnement som et alternativ til eierskap eller leasing. Å bidra til å gjøre bilindustrien mer kundeorientert har vært sentralt for selskapet siden oppstarten.

Hedin Automotive ble med i kapitalrunden som ble ledet av Europas største markedsplass, AutoScout24.

Sammen med AutoScout24 kommer også det norske venturefondet Norselab og det statlige klimafondet Nysnø med på eiersiden. Som en del av transaksjonen fasiliterer også selskapet for et sekundært aksjesalg på 30 millioner kroner. Dette grepet er gjort for å styrke selskapets eiersituasjon ytterligere for videre skalering. 

- Imove representerer noe nytt og spennende i en bransje med betydelig potensial for digitalisering og innovasjon. Måten selskapet utfordrer bileierskap resonnerer bra med måten vi gjør ting på i Hedin Automotive. Verden er i rask endring, og det gjelder også tradisjonelt bileierskap. Vi ønsker å spille en aktiv rolle for å forme fremtidens mobilitet med innovative prosjekter og partnere som imove. Dersom vi skal lede utviklingen, må vi fortsette å sette kunden i sentrum og søke etter nye driftsmodeller. Imove er i tråd med vårt DNA gjennom å være “overraskende annerledes, merkbart bedre”, sier Marcus Larsson, administrerende direktør i Hedin Automotive

Gir bånn gass

Med over 20% månedlig vekst har imove i løpet av det siste året befestet sin posisjon som nordens ledende bilabonnementsaktør.

- Etter tre års drift, tusenvis fornøyde kunder og solid enhetsøkonomi i tjenesten er vi nå trygge på at timingen er korrekt for å skalere tjenesten ut i Europa. Vi er derfor veldig stolte over å ha funnet et knippe strategiske investorer med komplementær kompetanse og internasjonal erfaring. Som selskapsnavnet imove tilsier, vi beveger oss. Og vi gleder oss enormt til å bevege oss enda raskere sammen med vårt nye team, sier Hans Kristian Aas, medgründer og og administrerende direktør i imove.

imove medgründerne Gunnar Birkenfeldt og Hans Kristian Aas

Skalering av bilabonnement krever økt distribusjon, innkjøp av bilflåter, finansiering, partnerskap og teknologi. For Hedin Automotive er det nok et skritt fremover i selskapets ambisjon om å levere unike kundeopplevelser.

- For Hedin Automotive krysser investeringen av alle de riktige boksene. Den innovative plattformen gir oss mulighet til å teste nye forretnings- og eiermodeller. Løsningen lar kundene våre ta smarte og bærekraftige valg uten å gå på kompromiss på noe. Det gjør overgangen til elbil enklere for de som fortsatt er usikre på teknologien. Ikke minst er det en viktig distribusjonskanal for elbilene våre. Med Hedin Group i ryggen har vi har vi flere enn 30 bilmerker å tilby, avslutter Larsson.

Kontakter:
Marcus Larsson, marcus.larsson@hedingroup.com, +41 76 464 75 81
Hans Kristian Aas, hans@imove.no, +47 920 56 108

Related links

Emner

Kategorier


Om imove

imove er et norsk mobilitetsselskap som spesialiserer seg på bilabonnement og tekniske løsninger. Selskapet har et eget imove-elbilabonnement og en teknisk plattform som gjør tredjeparter i stand til å tilby sitt eget bilabonnement. Bilprodusenter, finansieringsselskap, forsikringsselskap, importører, bilforhandlere, mobilitetsstartups, markedsplasser og ikke-bilaktører benytter allerede imove.

Om Hedin Automotive AS

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2020 for over 9,5 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 000 ansatte.

Om Hedin Bil AB

I.A. Hedin Bil er en av Europas største privateide bilforhandlere. Porteføljen inkluderer over 30 varemerker, og selskapet tilbyr full service for både private og bedriftskunder. Finansiering, service og forsikring er noen av komponentene i den komplette porteføljen. Hedin Bil er representert på drøyt 120 steder i Sverige, Norge, Belgia og Sveits. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil er et registrert varemerke eid 91% av Hedin Group og 9% av Ingemar Hedin.

Hedin Bil Group er en del av Hedin Group Group sammen med bl.a. Klintberg & Way, Mabi Mobility, Car to Go Sweden, Hedin Motor Company og Tuve Bygg. Hedin Group er også partner i Lasingoo, Consensus Asset Management og iMove. Konsernets omsetning for rullerende 12 måneder anslås til å beløpe seg til cirka 35 milliarder SEK, og antall ansatte er cirka 3 600. www.hedingroup.com

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold