Gå videre til innhold
Bavaria utvider porteføljen: Blir forhandler av BMW motorsykler i Stavanger

Pressemelding -

Bavaria utvider porteføljen: Blir forhandler av BMW motorsykler i Stavanger

Bavaria Stavanger har siden 1996 opplevd stor suksess som forhandler av BMW og MINI i Stavanger-regionen. Nå har selskapet signert avtalen som gjør at Stavanger får den eneste kombinerte BMW bil- og motorsykkelforhandleren i Norden.

– Det er klart vi er stolte av dette. Den eneste kombiforhandleren for BMW i Norden ligger i Stavanger. BMW Motorrad er et kjempefint supplement til bil og en naturlig forlengelse av den eksisterende driften vår. Nå rigger vi oss for en helt ny kundegruppe som vi skal betjene på best mulig måte, sier Hallvard Vikeså administrerende direktør i Bavaria Norge.

Hallvard Vikeså, administrerende direktør i Bavaria Norge
BMW Motorrad er et kjempefint supplement til bil og en naturlig forlengelse av den eksisterende driften vår, sier Hallvard Vikeså administrerende direktør i Bavaria Norge. Det er i denne delen av bygget at Bavaria Stavanger vil tilby BMW Motorrad.

En delegasjon fra BMW Motorrad i BMW Group Northern Europe besøkte nylig Stavanger for å evaluere flere mulige representanter i distriktet. Utvidelsen er en viktig milepæl i Bavarias sterke vekstambisjoner, og bygger på selskapets eksisterende og solide allianse med BMW.

- Vi valgte Bavaria på bakgrunn av profesjonaliteten, beliggenheten og de toppmoderne fasilitetene. Deres ambisiøse forretningsplan er helt i tråd med våre forventninger og visjoner. Fremfor alt er vi overbeviste om at lidenskapen og engasjementet i Bavaria sterkt vil bidra til suksessen i regionen. Nå vil BMW Motorrad får allokert dedikerte ressurser som vil fokusere 100% på motorsykler, samtidig som at virksomheten vill fullintegrertes i driften i resten av selskapet, sier Carlos Cabrera, administrerende direktør for BMW Motorrad i BMW Group Northern Europe.

Bavaria Stavanger
Verkstedlogistikken i Stavanger er godt tilpasset motorsyklister. Kundene kjører rett inn i stor og lys innendørs mottakshall skjermet for alt Vestlandsvær.


Skal bygge sten for sten

Daglig leder i Bavaria Stavanger, Jone Hana, håper at BMW Motorrad vil bli en betydelig del av driften fremover.

- Vi tar sikte på å starte opp med motorsykler våren 2022, og har allerede begynt å lete etter entusiastiske og dedikerte medarbeidere som kan bygge motorsykkelvirksomheten vår sten for sten. Med den nye virksomheten skal vi både ut til nye kundegrupper og til våre trofaste kunder, sier Hana.

Bavaria skal tilby salg av nye og brukte BMW motorsykler i Stavanger, og vil i tillegg satse stort på tilbehør og bekledning.

- Som fullserviceleverandør skal vi bli et opplevelsessenter for MC-entusiaster i distriktet. Ikke bare vil vi tilby hele produktporteføljen til BMW, men vi blir også en profesjonell servicepartner med høy kunnskap, kompetanse og kapasitet. På toppen får vi Norges tøffeste vinterlagring av motorsykler i toppetasjen vår. Målsetningen er å ta kundeopplevelsen til et helt nytt nivå, fortsetter Hana.

Verkstedet er viktig for kundeglede, og logistikken i Stavanger er godt tilpasset motorsyklister. Kundene kjører rett inn i stor og lys innendørs mottakshall skjermet for alt Vestlandsvær. I tillegg til fine og rolige områder hvor man kan å sitte og jobbe mens motorsykkelen er på service, tilbyr Bavaria også møteroms-fasiliteter.

- Vi satser på opplevelse i alle ledd, og dette vil kundene våre merke allerede før de skrur av tenningen, sier Hana.

Jone Hana, daglig leder i Bavaria Stavanger
Vi tar sikte på å starte opp med motorsykler våren 2022, og har allerede begynt å lete etter entusiastiske og dedikerte medarbeidere som kan bygge motorsykkelvirksomheten vår sten for sten, sier daglig leder i Stavanger, Jone Hana.

Stor suksess gjennom 25 år

Bavaria, som åpnet dørene for første gang i Stavanger for 25 år siden, har hatt en sentral rolle i norsk bilhistorie. Fra å være en enkeltstående bilforhandler på Forus, er selskapet i dag en av Europas største BMW-aktører med flere enn 1.000 medarbeidere i Norge, Sverige og Sveits. Selskapet inngår i norske Hedin Automotive; et heleid datterselskap av den svenske giganten Hedin Bil AB med hovedsete i Göteborg, Sverige.

Great Place to Work

Bavaria har lenge hatt en tydelig strategi for kultur som danner grunnlaget for selskapets beslutninger og forbedringsarbeid. Det har resultert i sertifisering som Great Place to Work-bedrift fem ganger på rad.

- Når vi nå skal ut å hente nye medarbeidere så er det utrolig viktig for oss at det er troverdige ambassadører for verdiene våre. Vi har hatt en ekspansiv vekst og har gjennomgått store endringer, men har hele tiden jobbet målrettet med å videreføre den gode Bavaria-kulturen. Det har uten tvil vært en stor driver i den utviklingen vi har hatt, og det skal det være også fremover. Ambisjonen er tydelig: Vi skal være bransjens beste arbeidsgiver for å tiltrekke oss de flinkeste folka, og dermed få enda mer fornøyde kunder, avslutter Vikeså.

Related links

Emner

Kategorier


Om Bavaria

Bavaria er ikke en tradisjonell forhandler, men en aktiv aktør som siden 1996 har jobbet for å skape det beste forhandleralternativet for kresne, bilinteresserte kunder som vil oppleve både kjøreglede og eierglede.

I dag er vi en av Nordens største BMW og MINI-aktører. Vi forhandler vi BMW i Stavanger, Bryne, Oslo, Gardermoen, Lillestrøm, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Farsund, Ålesund, Molde, Kristiansund, Stockholm, Uppsala, Gävle, Östersund, Skellefteå, Luleå, og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo, Stockholm, Uppsala, Gävle og Skellefteå. Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. www.bavaria.no

Om Hedin Automotive 

Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. Hedin Automotive Norge driver også BMW- og MINI-grupperingen Hedin Automotive Sveits, og er med det en av de største BMW-forhandlerne i Europa. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW inngår også i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche i Norge). Hedin Automotive omsatte i 2020 for over 9,5 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 000 ansatte. Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group. www.hedinautomotive.no

Om Hedin Mobility Group 

Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide bilforhandlere. Konsernet har mer enn 30 bilmerker og tilbyr full service til både privat- og bedriftskunder. Hedin Bil er representert på over 120 lokasjoner i Sverige, Norge, Belgia og Sveits. 

Porteføljen inkluderer import og distribusjon av merkene Ford og MG i Sverige, Dodge RAM i Europa, grossistvirksomhet av reservedeler og hjul, bilutleieselskapet Mabi Mobility AB, privatleasingselskapet Car to Go Sweden AB, Business leasingselskapet Unifleet AB samt deleierskap i Pendragon PLC. www.hedinbil.se

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold