Gå videre til innhold
Hedin Performance Cars kjøper seg opp i entusiastforhandleren som har satt Son på kartet
Hedin Performance Cars kjøper seg opp i entusiastforhandleren som har satt Son på kartet

Pressemelding -

Hedin Performance Cars kjøper seg opp i Porsche Center Son

Hedin Performance Cars er en betydelig aktør for Porsche i Skandinavia. Nå kjøper selskapet seg opp i Porsche Center Son; entusiastforhandleren som har satt Son på verdenskartet.

I fjor solgte Porsche Center Son 540 biler bestående av nye, nyere brukte og et stort antall klassiske modeller. Omsetningen landet på 690 millioner inkludert verksteddrift, delesalg og vinterlagring av kundebiler.

Nå øker Hedin Performance Cars sin eierandel fra 51 til 91 prosent. Espen Olsen og Werner Isaksen vil etter transaksjonen kontrollere de resterende 9 prosent gjennom selskapet 911 Holding. Olsen fortsetter i rollen som driftsleder for spesialavdelingen for gode, eldre årganger Porsche; Porsche Classic Center. 

Daglig leder for Porsche Center Son, Jan Daniel Jakobsen, mener at oppkjøpet vil styrke forhandleren som er viden kjent i Porsche-miljøet for sin kompetanse og genuine lidenskap for merket. 

- Vi er veldig glad for å ha en så sterk og fremoverlent majoritetseier. Det gir oss større konkurransekraft i en bransje i endring. Våre dyktige medarbeidere har lagt grunnlaget for en suksesshistorie som vi skal skrive videre med kraft fra Hedin. Nå skal vi mobilisere for fremtiden, sier Jakobsen.


Stor suksess med Porsche

I 2007 åpnet Bavaria dørene til det første Porsche-senteret i Norge utenfor Oslo – Porsche Center Stavanger. I dag er selskapet, som har endret navn til Hedin Performance Cars, en betydelig aktør for det eksklusive merket i Norge med forhandlere i Stavanger, Kristiansand og Son. Hedin Performance Cars, som er et heleid datterselskap i svenske Hedin Bil AB, driver i tillegg fire Porsche-anlegg i Sverge.

- Vi har svært mange trofaste entusiaster som kommer igjen og igjen, og som snakker varmt og positivt om oss. Det er vi takknemlige og glade for. Hos Porsche Center Son tenker man ikke begrensninger, men dyrker lidenskapen for bilmerket. Det skal vi fortsette å gjøre. Våre medarbeidere kan Porsche ut og inn. De har kunnskap og ”fingerspitzgefühl” til å gi kjøretøyene – og eierne – den omsorgen de fortjener. Målet vårt er å skape helhetlige kundeopplevelser, sier administrerende direktør i Hedin Performance Cars, Rickard Magnusson.

Hos Porsche Center Son tenker man ikke begrensninger, men dyrker lidenskapen for bilmerket. Det skal vi fortsette å gjøre, sier administrerende direktør i Hedin Performance Cars, Rickard Magnusson.


Porsche Taycan

Porsche står midt i en rivende utvikling hva gjelder modellutvalg og produktbredde. Superbilen Porsche Taycan, har vært en stor suksess for Hedin i elbillandet Norge. Den har fått selskap av en ny elektrisk storselger. CUV'en (Cross Utility Vehicle) Porsche Taycan Cross Turismo er med mer plass og bakkeklaring enda mer tilpasset det norske markedet.  

- Vi har store forventninger til Porsche Taycan Cross Turismo. Med firehjulsdrift og luftfjæring er standard er bilen som spesialdesignet for Norge. Størrelsen gjør den til en fullverdig familiebil, samtidig som at den byr på kjøreegenskaper som er 100% Porsche, avslutter Jakobsen.


Related links

Emner

Kategorier


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2020 for over 9,5 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 000 ansatte.

Om Hedin Bil AB

I.A. Hedin Bil er en av Europas største privateide bilforhandlere. Porteføljen inkluderer over 30 varemerker, og selskapet tilbyr full service for både private og bedriftskunder. Finansiering, service og forsikring er noen av komponentene i den komplette porteføljen. Hedin Bil er representert på drøyt 120 steder i Sverige, Norge, Belgia og Sveits. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil er et registrert varemerke eid 91% av Hedin Group og 9% av Ingemar Hedin.

Hedin Bil Group er en del av Hedin Group Group sammen med bl.a. Klintberg & Way, Mabi Mobility, Car to Go Sweden, Hedin Motor Company og Tuve Bygg. Hedin Group er også partner i Lasingoo, Consensus Asset Management og iMove. Konsernets omsetning for rullerende 12 måneder anslås til å beløpe seg til cirka 35 milliarder SEK, og antall ansatte er cirka 3 600. www.hedingroup.com

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold