Gå videre til innhold
Gjennom Hedin Automotive fikk Brakes Norge en solid og fremoverlent eier. Nå mobiliserer selskapet seg for videre vekst.
Gjennom Hedin Automotive fikk Brakes Norge en solid og fremoverlent eier. Nå mobiliserer selskapet seg for videre vekst.

Pressemelding -

Hedin Automotive kjøper de resterende aksjene i Brakes Norge

Hedin Automotive kjøpte 91% av aksjene i Brakes Norge AS ved en rettet emisjon i 2019. Nå blir leverandøren av kvalitetsprodukter for bil og motorsykkel et heleid datterselskap av Hedin Automotive.

Brakes Norge har siden oppstarten drevet import og distribusjon av EBC Brakes bremseklosser og -skiver. Selskapet, med hovedkontor i Oslo, har i dag et komplett sortiment av bremser til alle bilmerker, elbiler inkludert, samt sportsunderstell fra anerkjente H&R Spezialfedern og vedlikeholdsprodukter fra den Engelske produsenten Muc-Off. Brakes Norge har distribusjon på nett og via forhandlere i hele Norge.

Det er daglig leder for Brakes Norge, Jon Lindblad, som selger de resterende aksjene til Hedin Automotive. Lindblad fortsetter i sin rolle som daglig leder.

- Gjennom Hedin Automotive fikk vi en solid og fremoverlent eier som styrket oss for videre vekst. Eierskapet gir oss enda større konkurransekraft. Nå mobiliserer vi for fremtiden, sier Lindblad.

Elektrifisering av bilparken driver etterspørsel av bremser

Den raskt voksende andelen batteridrevne biler i Norge har gitt økt etterspørsel av bremser til alle bilmerker.

- Elektriske biler bremser når man slipper gasspedalen for å regenerere energien til å lade batteriet. Det gjør at man sjeldent bruker bremsepedalen, og dermed ikke utvikler varme som normalt sett tørker og rengjør bremseskivene og -klossene. Bremsene utsettes derfor for rust, som kan medføre tydelig redusert bremseeffekt, sier direktør for forretningsutvikling i Hedin Automotive, Jonny Skrivarhaug, som også er styreleder i Brakes Norge.

(Foto fra venstre: Direktør for forretningsutvikling i Hedin Automotive, Jonny Skrivarhaug, og daglig leder for Brakes Norge, Jon Lindblad)

Emner

Kategorier


Om Brakes Norge 
Brakes Norge har siden oppstarten i 2000 levert kvalitetsprodukter til bil- og MC markedet i Norge. Selskapet har i dag et komplett sortiment på bremser, -klosser og -skiver, fra standard, til profesjonell racing, samt sportsunderstell fra anerkjente H&R Spezialfedern. H&R produserer og leverer alt fra godkjente senkefjær-sett, spacere og stabstag, til komplette senkesett og justerbare coiloverkit.

De Tyske varemerkene Foliatec og Quixx system, er også agenturer i Brakes Norge porteføljen. Foliatec leverer kaliperlakk, sprayfolie, beskyttelses film og solfilm til privat, - og proffmarkedet. Quixx system produserer smarte reparasjonsprodukter for småbulker, riper og steinsprut.

Brakes Norge har også i mange år jobbet med vask- og vedlikeholdsprodukter fra Engelske Muc-Off, og har i dag fullsortiment vask-, vedlikeholds-, og smøreprodukter for MC, scooter og elektriske tohjulinger, fra den Engelske produsenten.

Brakes Norge er et datterselskap av Hedin Automotive AS.
https://www.brakes.no 

Om Hedin Automotive 
Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske Hedin Mobility Group. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche i Norge ), GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW, Conlogo, Koed i Norge og Danmark og Brakes Norge. Hedin Automotive omsatte i 2020 for over 9,5 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 000 ansatte. 
www.hedinautomotive.no

Om Hedin Mobility Group 
Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide bilforhandlere. Konsernet har mer enn 30 bilmerker og tilbyr full service til både privat- og bedriftskunder. Hedin Bil er representert på over 120 lokasjoner i Sverige, Norge, Belgia og Sveits. Porteføljen inkluderer import og distribusjon av merkene Ford og MG i Sverige, Dodge RAM i Europa, grossistvirksomhet av reservedeler og hjul, bilutleieselskapet Mabi Mobility AB, privatleasingselskapet Car to Go Sweden AB, Business leasingselskapet Unifleet AB samt deleierskap i Pendragon PLC.
www.hedinbil.se

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold