Gå videre til innhold
​Jørn Heiersjø 37 blir administrerende direktør i Mikla Eiendom
​Jørn Heiersjø 37 blir administrerende direktør i Mikla Eiendom

Pressemelding -

​Jørn Heiersjø (37) blir administrerende direktør i Mikla Eiendom


Bransjeveteranen Bjarne Vatne (71) har som administrerende direktør i Mikla Eiendom bygget opp en stor eiendomsportefølje for den suksessfulle bilforhandlergruppen Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic). Nå overlater han stafettpinnen til Jørn Heiersjø (37). Samtidig slås eiendomsselskapet sammen med driftsselskapet.

-Det er med stor begeistring jeg trer inn i stillingen som administrerende direktør i Mikla Eiendom. Miklagruppen, med sine energiske og offensive vekstambisjoner, vil gi spennende og utfordrende oppgaver på eiendomssiden som gjør at jeg må benytte hele mitt erfarings- og kompetanseregister. I tillegg er det gjort et strålende arbeid frem til nå, hvis resultat er en rekke flotte eiendommer både i Norge og Sverige. Disse gleder jeg meg til å bli kjent med og forvalte på en god måte, sier den nyansatte administrerende direktøren for Mikla Eiendom, Jørn Heiersjø.

Jørn Heiersjø, som tok sin MSc ved anerkjente London School of Economics and Political Science (LSE),har 10 års erfaring fra Fazenda Securities AS hvor han har jobbet med finansiell rådgivning, tilrettelegging og forvaltning av næringseiendom. I løpet av de 4 siste årene har han også hatt ansvaret for flere selskapets eiendomsutviklingsprosjekter for bolig- og næringseiendom.


Skal vokse videre

Miklagruppen er i dag en av Nordens største bilaktører. Gruppen forhandler BMW, MINI, Porsche, KIA (i Sverige) og Toyota / Lexus (i Sverige). Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, sysselsetter flere enn 850 ansatte. Selskapet leier de fleste eiendommene tilknyttet til bilsalg og service/verksted av søsterselskapet Mikla Eiendom AS, og forvalter dermed vel 72.500 kvm fordelt på 16 lokasjoner i Norge og Sverige. Nylig ble navnet på konsernet endret fra Bavaria Nordic til Miklagruppen.

- Miklagruppen skal ha en offensiv og moderne tilnærming til distribusjon av nye og brukte biler, service og øvrige tjenester. Vi har hatt en solid vekst med BMW, MINI og Porsche, og ønsker å styrke vår virksomhet med ytterlige merkevarer i Norge og Sverige fremover. Navnet Bavaria var imidlertid sterkt forbundet med BMW, og Bavaria-merkevaren vil fremover kun omfatte BMW og MINI-virksomhetene vår. For morselskapet ønsket vi imidlertid et navn som kunne representere alle merkevarene, og som ikke kun assosiertes med enkelte av de bilmerkene og den businessen som selskapet eier. I mars endret vi derfor navn på Bavaria Nordic til Miklagruppen. Samtidig ble navnet på eiendomsselskapet endret fra Bavaria Eiendom til Mikla Eiendom, sier konsernsjef for Miklagruppen, Jacob Tveraabak.


Slår sammen drift og eiendom

Mikla Eiendom har investert mange hundre millioner kroner i bygningsmassen de senere årene, noe som har medført en kraftig verdiøkning i eiendom. I dag har eiendomsporteføljen en verdi på 1,2 milliarder kroner, mer enn en dobling i verdi siden 2011. Som et ledd i effektivisering, er det nå besluttet å slå Mikla Eiendom AS sammen med driftsselskapet Miklagruppen AS. Bakgrunnen for sammenslåingen er blant annet effektivisering av selskapsstrukturen i konsernet, og en forbedret koordinering mellom drift og eiendom. Jacob Tveraabak, konsernsjef i Miklagruppen, forventer god effekt av fusjonen.

– Gjennom betydelig investering i eiendom, har den kommersielle eiendomsporteføljen en bokført verdi på om lag 1,2 milliarder kroner. Driftsselskapene er premissgiverne for eiendomsutviklingen i Miklagruppen. Ved å slå sammen drift- og eiendomsselskapet, sørger vi for å realisere de store de store eiendomsverdiene inn i drift. Det er også et ytterlig tiltak for å effektivisere, redusere kostnader og øke vår konkurransekraft i en bransje i sterk endring og med små marginer. Jeg er derfor utrolig fornøyd og stolt over at Jørn har takket ja til å overta stafettpinnen fra Bjarne, og at han nå blir en del av Miklagruppen. Jeg føler meg trygg på at han vil fortsette det gode, solide arbeidet som Bjarne har lagt ned i eiendomsporteføljen vår. Jørn har helt den rette kompetansen til dette, og jeg gleder meg til å få man med på laget, avslutter Tveraabak.


Jørn Heiersjø tiltrer sin nye rolle 1.september.Emner

Tags


Siden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største bilaktører. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, og sysselsetter flere enn 850 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, KIA (i Sverige) og Toyota / Lexus (i Sverige), og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. 

Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter