Gå videre til innhold
Konsernsjef Jacob Tveraabak i Bavaria Nordic gleder seg over oppkjøpet og partnerskap med Toyota
Konsernsjef Jacob Tveraabak i Bavaria Nordic gleder seg over oppkjøpet og partnerskap med Toyota

Pressemelding -

Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic) kjøper seg inn i større Toyota-forhandler


Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic) har kjøpt Toyota-forhandleren Burlin Motor nord-øst i Sverige. Selskapet øker dermed sin omsetning med 650 millioner kroner, i tillegg til å skaffe seg Toyota-merkevaren i sin portefølje. Miklagruppen har på få år blitt et milliardselskap, og oppkjøpet er i tråd med selskapets sterke vekstambisjoner.

- Vi har hatt fantastisk utvikling med BMW, MINI og Porsche, og har uttalt at vi ønsket partnerskap med ytterligere ett til to kvalitetsbilmerker til i Sverige og i Norge. Oppkjøpet av Burlin og deres fire forhandlere er å starte gjennomføringen av den strategien, og vi ønsker enda flere forhandlere med Toyota fremover. Vi gleder oss over å få flere bein å stå på, og dette gir oss enda større geografisk dekning i Sverige. Målet vårt totalt sett er ti milliarder i omsetning i 2020, sier konsernsjef for Miklagruppen, Jacob Tveraabak.

Endringer i bransjen

Burlin Motor driver fullservice-fasiliteter i Umeå , Skellefteå, Piteå och Luleå, og forhandler både Toyota, BMW, Lexus, samt driver bilutleie via AVIS. De fire forhandlerne selger hvert år om lag 1.400 nye personbiler, 100 pick up- og lastebiler og 1.800 brukte biler. Tidligere eier og daglig leder, Stefan Burlin, blir med selskapet videre, og blir administrerende direktør for Miklagruppen sin Toyota-satsning hos de fire Burlin-anlegggene.

- Jeg tror det vil skje store endringer i bransjen fremover, hvor man vil dra god nytte av å være en del av de store, solide aktørene. Da Miklagruppen ble en alternativ eier for oss, var jeg ikke i tvil. Jeg synes de er profesjonelle, har meget sterke og gode verdier, og driver selskapene sine godt. Når den riktige kjøperen dukker opp, bør man smi mens jernet er varmt. Jeg gleder meg til fortsettelsen for Burlin Motor, og er stolt av dette, sier VD for Burlin Motor, Stefan Burlin.


Tror på stordriftsfordeler

Burlin Motor skal inntil videre drives under Burlin-merkevaren på de fire lokasjonene, og man skal foreløpig fortsette salget av alle nåværende merkevarer i anleggene. Allikevel tror både Miklagruppen og Burlin på stordriftsfordeler med det nye eierskapet. Overtakelsen skjer når det svenske konkurransetilsynet godkjenner kjøpet.

- Vi har 120 dyktige ansatte som vi håper synes dette er spennende og interessant. Vi kommer inn i et stort familieeid konsern som jobber godt på tvers i organisasjonen, og som har mange sukesshistorier vi garantert kan lære av. Det å få stordriftsfordelene et større system kan gi oss, dele beste praksis og eventuelt effektivisere der det er mulig, vil gi oss konkurransefortrinnene som sikrer en god Burlin-fremtid, avslutter Stefan Burlin.

Toyota ønsker velkommen

- Vi ønsker Miklagruppen velkommen som ny, sterk eier av Burlin Motor, og ser frem til et nært samarbeid over langt tid, i en for oss veldig interessant og viktig region, sier administrerende direktør for Toyota Sweden AB, Xavier Heylen. 


For ytterligere informasjon:

Kommunikasjonsdirektør Bavaria / Miklagruppen; Solfrid Flateby, solfrid@bavaria.no, tlf. + 47 900 35 897

VD Burlin Motor; Stefan Burlin, stefan.burlin@burlin.se, tlf. + 46 70 302 6528

EmnerSiden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge, Stockholms-regionen og Malmø, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche og KIA, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016. Miklagruppen forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm, Uppsala og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son, samt KIA-forhandler i Stockholm og Malmø.


Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter