Gå videre til innhold
Solid omsetningsvekst for Bavaria Nordic

Pressemelding -

Solid omsetningsvekst for Bavaria Nordic


I et sterkt bilmarked, tross utfordrende tider for enkelte bransjer og selskaper, økte Bavaria Nordic (BMW, Mini og Porsche) omsetningen sin til over 5,5 milliarder kroner i 2015. Det er allikevel en nedgang i lønnsomheten grunnet nye, større anlegg, oppstartskostnader av KIA i Sverige og svake resultater i deleide Sandven.

- Vi øker omsetningen vår med en halv milliard, og vi har solid drift i selskapene våre. Vi er ikke fornøyde med resultatene våre, spesielt i Sandven. Vi har i tillegg foretatt store investeringer som belaster bunnlinjen, sier konsernsjef Svein Å. Strøm.

Bare i Stavanger har Bavaria brukt 300 millioner kroner på økte kundeopplevelser i et eget «Bavaria-kvartal». Med salgsflater på 10 000 kvm, flere ulike bilmodeller, stort utvalgt i nye og brukte biler, samt et mål om å være bransjens beste arbeidsplass, skal Bavaria tiltrekke seg nye kunder. I tillegg har selskapet satset tungt på nye anlegg flere steder, utvikling og opplæring av medarbeidere, samt oppstart av KIA i Sverige.

- Vi skal være bransjens beste arbeidsplass, og kundene skal oppleve oss som merkbart bedre. Det er virkelig de nye lokalene med på å gjøre. Nybilsalget gikk litt ned i fjor, men vi har solgt desto mer bruktbiler. Våre dyktige medarbeidere gjør en solid og god jobb, forteller Strøm.


Bavaria Nordic økte driftsinntektene sine fra fem til 5,5 milliarder, mens driftsresultatet gikk ned fra 110 til 91 millioner kroner. Resultatet før skatt gikk ned 39 prosent. Sandven AS, som eies 51 % av Bavaria, står for store deler av nedgangen.

- Det har vært et utfordrende år for Sandven, som blant annet resulterte i at driften i Oslo ble nedlagt etter et meget tøft 2015-år. Det har selvsagt påvirket resultatene våre. Driften i Sandven er fortsatt utfordrende. Vi velger å ha fokus fremover, og starten på 2016 har for Bavaria Nordic sin øvrige virksomhet vært meget positiv, og vi ligger godt foran budsjett. Våre prognoser for resten av året er også bra, så det blir spennenende å se hva dette året vil resultere i,  avslutter Strøm.

Bavaria Nordic (i mill. kroner) 2015 2014 endring
Driftsinntekter 5 508 5 033 7 %
EBITDA 91 110 -21 %
Resultat før skatt 38 62 -39 %

Emner

TagsSiden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for 5,5 milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter nærmere 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, Jaguar, Land Rover, Kia og Honda, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 16.000 biler i 2015. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter