Gå videre til innhold
Bavaria Nordic bytter navn til Miklagruppen
Bavaria Nordic bytter navn til Miklagruppen

Pressemelding -

Bavaria Nordic blir til Miklagruppen

Siden 1996 har Bavaria Nordic vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Nå endrer morselskapet navn fra Bavaria Nordic til Miklagruppen, for blant annet å satse på nye merkevarer.

- Miklagruppen ønsker å fortsatt ha en offensiv og moderne tilnærming til distribusjon av nye og brukte biler, service og øvrige tjenester. Vår solide vekst med BMW, MINI og Porsche har bidratt til at vi ønsker å styrke vår virksomhet med en eller to solide merkevarer i Norge og Sverige. Det krever at vi både bytter navn og også gjør noen organisatoriske grep, sier konsernsjef for Bavaria Nordic, Jacob Tveraabak.

Bavaria Norge og Bavaria Sverige skal hete det samme

Bavaria forbindes sterkt med BMW, og skal derfor fortsatt selge BMW og MINI under Bavaria-merkevaren. Porsche-senterne har hatt sin egen Porsche-profil hele veien. Utsalgsstedene i Sverige som selger KIA heter KC Motors. For morselskapet er det viktig å ha et navn som representerer alle merkevarene, og som ikke kun assosieres med enkelte av de bilmerkene og den businessen som selskapet eier. Det nye navnet blir Miklagruppen. Mikla er norrønt, og er en bøyingsform av Mikill, som betyr stor.

- Vi skal være overraskende annerledes og merkbart bedre, og vår overordnede strategi er å skape kundeglede. Dette er bærende for alle våre merkevarer og selskap. Vi ønsker derfor å samarbeide med en til to merkevarer til som har en plass i fremtidens bilmarked og i den utviklingen bransjen er inne i. Miklagruppen skal vokse videre, og vi ønsker å samarbeide med profesjonelle partnere som har fokus på kvalitet. Navnet Mikla har også referanser til vårt geografiske utgangspunkt; Rogaland og Stavanger sto sterkt i vikingtiden, sier Tveraabak.

Stordriftsfordeler og «kundeglede»

Bavaria Nordic omsatte i 2016 for ca. seks milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter ca. 700 ansatte.

Gruppen er også majoritetseier i GS Bildeler, som er Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Selskapet går nå fra å være en gruppe med mange forhandlere, til å bli ett konsern med flere stordriftfordeler.

- Det skjer mye i bilbransjen og mye hos oss for tiden, og det krever at vi har en organisasjon som har full fokus på kundeglede, basert på å forbedre oss, tenke ny forretning, nye businessmodeller og medarbeiderglede. Vi må dra nytte av størrelsen vår og alle de stordriftsfordelene vi kan ha. Vårt nye navn medfører også at vi gjør noen organisatoriske grep, med blant annet å samle flere støttefunksjoner i konsernet. Dette skal fremme effektivitet og profesjonalitet, og samtidig sikre full operasjonell fokus på de sterke, gode merkevarene våre, avslutter Tveraabak.

Miklagruppen-logo, grafisk profil og liknende vil utarbeides ila kort tid.


EmnerSiden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for 5,5 milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter nærmere 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche og KIA, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 15.000 biler i 2015. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm, Uppsala og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter