Gå videre til innhold
Svein Å. Strøm overlater staffettpinnen til ny konsernsjef i Bavaria Nordic; Jacob Tveraabak (40)
Svein Å. Strøm overlater staffettpinnen til ny konsernsjef i Bavaria Nordic; Jacob Tveraabak (40)

Pressemelding -

Fra «bare lave priser» til høykvalitetsmerker: Jacob Tveraabak (40) ny konsernsjef for Bavaria Nordic


Etter 20 år i konsernsjefsstolen for den suksessfulle bilforhandlergruppen Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche), overlater Svein Å. Strøm (60) stafettpinnen til Jacob Tveraabak (40). Han kommer fra stillingen som direktør for forretningsutvikling i REMA 1000, og har lang fartstid fra det anerkjente konsulentselskapet McKinsey.

- Bavaria skal være overraskende annerledes og merkbart bedre. Det er vårt DNA. Styret har gjort en meget grundig og god jobb med å finne frem til den aller beste kandidaten, og vi gleder oss til å få Jacob om bord. Det er kanskje for andre et litt utradisjonelt valg, for han er relativt ung og mangler bransjeerfaring, men han har helt riktige verdier og fremtidstanker. Hans solide erfaring og kompetanse fra viktige fagfelt og områder, som kjededrift, konsolidering og digitalisering vil passe Bavaria svært godt, sier avtroppende konsernsjef Svein Å. Strøm.

Skal «doble» omsetningen

Siden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW- og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for mer enn fem milliarder kroner, og sysselsetter ca. 700 ansatte. Målet er å nærmest doble omsetningen innen 2020; fra 5,5 til ti milliarder, og nå selskapets mål når det gjelder inntjening.

- Jeg er utrolig imponert over det medarbeidere, ledelse og eiere har skapt i Bavaria ved å sette kunden i fokus. Jeg har en god blanding av stor ydmykhet for det som er gjort, og samtidig en iver for å føre Bavaria videre mot stadig høyere kundekrav, og for å nå de ambisiøse målene som er satt. Kort oppsummert gleder jeg meg stort, sier påtroppende konsernsjef Jacob Tveraabak.

12 år fra McKinsey

Jacob Tveraabak er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, har jobbet i McKinsey i tolv år med blant annet transport, logistikk og retail, samt har jobbet siste tre år som direktør for forretningsutvikling i REMA 1000. Han har jobbet med flere større selskap og prosjekter innen både forhandlervirksomhet, netthandel, B2B og digitalisering.

- Jeg har hatt noen veldig fine år i Reitan og hos REMA 1000, hvor jeg har lært utrolig mye. Det er faktisk flere likheter ved de to selskapene: Begge har eiere som er engasjerte og aktive, begge er verdidrevet med stor fokus på menneskene i selskapene, og begge har hatt fantastisk vekst og verdiutvikling på relativt kort tid. Jeg håper en del av erfaringen min fra REMA 1000 kommer til nytte hos Bavaria, om enn ikke «bare lave priser», smiler Jacob.

Gründer av «Nabobil.no»

Tveraabak er også en av gründerne av delingsøkonomiselskapet Nabobil.no, hvor folk kan leie naboens bil via en nettportal.

- Vi er i en verden som er i konstant endring, og vi har alltid tenkt at vi ikke skal være en tradisjonell bilforhandlergruppe, men søke det som er annerledes, fremtidsrettet og bedre. Jacob er et meget godt valg. Vi gleder oss til å få ham om bord, og tror han har mye å bidra med både hva gjelder strategisk tenking og forretningsmessig utvikling. Svein har gjort en fantastisk jobb for oss, og vi er glade for at han fortsatt skal bistå selskapet gjennom styre- og prosjektarbeid fremover, sier styreleder, John Arild Ertvaag.

Svein Strøm fortsetter å jobbe for Bavaria

Etter 20 år som konsernsjef for Bavaria, velger Svein Å. Strøm å fratre rollen som konsernsjef. Strøm blir styremedlem i Bavaria Nordic AS, og har også inngått en avtale hvor han skal bistå Bavaria med å oppnå selskapets langsiktige målsettinger. Konsernsjefsstolen overlater han til nye krefter. Strøm har vært med siden 1996, da eierne hentet ham fra hotellbransjen, og avslutter det året han ble 60 år og har vært 20 år i selskapet.


Jacob Tveraabak tiltrer sin nye rolle i august.

Emner

TagsSiden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for mer enn fem milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen. Bavaria sysselsetter flere 700 ansatte.

Totalt solgte konsernet nærmere 15.000 biler i 2015. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter