Gå videre til innhold
Miklagruppen åpner eksklusivt anlegg for Porsche Classic i Son; det tredje av sitt slag i verden
Miklagruppen åpner eksklusivt anlegg for Porsche Classic i Son; det tredje av sitt slag i verden

Pressemelding -

Miklagruppen åpner eksklusivt anlegg for Porsche Classic i Son; det tredje av sitt slag i verden


Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic) er en betydelig aktør for Porsche i Norge. Lørdag 13. mai åpner forhandleren et nyoppført, eksklusivt anlegg spesielt for entusiaster med lidenskap for Porscher av den klassiske sorten. Det 2.000 kvm store Porsche Classic Center tilbyr eldre Porsche modeller fra Porsche 356 til og med 996, og skal omsette for ca. 50 millioner første hele driftsår.

- Hos Porsche Center Son har man dyrket lidenskapen for bilmerket med stor suksess gjennom en årrekke. I fjor solgte Porsche Center Son alene 350 Porscher bestående av nye, nyere brukte og et stort antall klassiske modeller. Omsetningen landet på 328 millioner inkludert verksteddrift, delesalg og vinterlagring av kundebiler. Nå skal vi ta kundeopplevelsen til et helt nytt nivå, og skape enda mer kundeglede, sier konsernsjef for Miklagruppen, Jacob Tveraabak.


Setter Son på verdenskartet

- Med kunder fra hele Nord-Europa og fra USA, har Porsche Center Son satt Norge på kartet hva gjelder Porsche. Vi synes selvfølgelig at det er morsomt at Porsche Classic Center er et av bare tre offisielle Porsche Classic-senteret i verden. Kun Nederland og Frankrike har tilsvarende, sier Tveraabak.


”Fingerspitzgefühl” og kundeglede

- Vi skal være et sted der kundene føler seg godt ivaretatt. Hvor Porsche-entusiaster kan komme for å slå av en prat, eller for å få service på bilen sin i vårt skreddersydde verksted. Våre medarbeidere kan klassisk Porsche ut og inn. De har kunnskap og ”fingerspitzgefühl” til å gi kjøretøyene – og eierne – den omsorgen de fortjener. Blant annet har vi bygget en egen hall med optimal temperatur og luftfuktighet for vinterlagring av klassiske Porscher for kunder. Målet vårt er å skape helhetlige kundeopplevelser, sier driftslederen for det nye Porsche Classic-senteret, Espen Olsen.


Skal vokse videre med Porsche i Sverige

Miklagruppen vil i løpet av neste år åpne sitt første Porsche Center utenfor Norges grenser, nærmere bestemt i Jönköping, Sverige. Porsche Sverige har hatt sterk vekst de siste årene, og registrerte flere enn 1.300 biler i 2016. Med satsningen i Sverige blir Miklagruppen en betydelig aktør for Porsche i Norden, med fire lokasjoner i Sverige og Norge; Son, Arendal, Stavanger og Jönköping. Omsetningen på de norske anleggene ligger godt over en halv milliard norske kroner for 2016.

Porsche Classic Center blir en avdeling under Porsche Center Son, eiet 51 % av Miklagruppen, og 49 % av 911 Holding AS.

Emner


Siden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, og sysselsetter flere enn 900 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, KIA (i Sverige) og Toyota / Lexus (i Sverige), og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert materiale

Relaterte nyheter