Gå videre til innhold
Det svenske bilkonsernet Anders Hedin Invest AB kjøper Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic AS).
Det svenske bilkonsernet Anders Hedin Invest AB kjøper Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic AS).

Pressemelding -

Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic) får nye eiere - en nordisk bilgigant skapes


Det svenske bilkonsernet Anders Hedin Invest AB kjøper Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic AS). Hedin Bil forhandler 26 ulike merkevarer fra 61 bilanlegg i Sverige, og vil gjennom oppkjøpet øke sin omsetning med mer enn 6 milliarder. Det gjør at selskapet tar posisjon som en av Europas største bilaktører.

Miklagruppen har hatt fantastisk vekst i Norge og Sverige de siste årene. Nå går familieselskapet Anders Hedin Invest AB inn på eiersiden gjennom datterselskapet I.A. Hedin Bil. Hedin Bil er en kjent merkevare i det svenske markedet, og omsatte i 2016 for nærmere elleve milliarder svenske kroner. Selskapet forhandler 26 ulike bilmerker, herunder Mercedes-Benz hvor Hedin har mer enn 40% markedsandel i Sverige.

– Dette gjør at vi, sammen med Miklagruppen, vil ta en merkbart sterkere posisjon som forhandler i Norden. Dette er helt i tråd med mine og selskapets vekstambisjoner. Gjennom oppkjøpet øker Anders Hedin Invest-konsernet sitt omsetning med over seks milliarder kroner, og får fire nye merkevarer inn i porteføljen. Samtidig får vi en større geografisk dekning i både Norge og Sverige, og gleder oss over ytterligere 900 kompetente ansatte i konsernet, uttaler konsernsjef i Hedin, Anders Hedin.

Gjennom oppkjøpet forventer Anders Hedin Invest-konsernet å selge 75 000 kjøretøy fordelt på 30 varemerker. Konsernet vil omsette for 21 milliarder svenske kroner i året, og sysselsette flere enn 3 300 ansatte.


En bransje i endring

Jacob Tveraabak er konsernsjef i Miklagruppen. Ifølge Tveraabak vil det nye eierskapet gi selskapet kapital, synergieffekter og stordriftsfordeler som gjør dem bedre rustet for å møte fremtiden i en bransje i endring.

– Miklagruppen har hatt en formidabel vekst siden oppstarten i 1996. Vi har hatt fantastisk suksess med BMW, MINI, Porsche, og i senere tid Kia, Toyota og Lexus. Nå er vi klare for videre vekst i en bransje i sterk endring. Det krever skala, effektivitet, synergier som Anders Hedin sitt eierskap vil tilføre. I tillegg driver Hedin selskapene sine godt, er profesjonelle og har en sterk merkevare i det svenske markedet. Deres fremoverlente tilnærming og digitale fokus imponerer meg, og er helt på linje med hvordan vi tenker i Miklagruppen. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Tveraabak.


Brenner for kundeglede

– Endringene i bransjen og hos oss krever at vi har en organisasjon som har fullt fokus på kundeglede, hva enn det vil innebære framover. Nå skal vi dra nytte av størrelsen vår under Hedin og alle de stordriftsfordelene vi vil få. Vi skal fortsette å forhandle de sterke, gode merkevarene våre under Miklagruppen og våre datterselskaper med nye eiere i ryggen, sier Tveraabak.

Hedin Invest skal videreføre driften med den merkevarestrukturen og på de lokasjonene hvor Miklagruppen er i dag. Bavaria forbindes sterkt med BMW i Norge og Sverige, og selskapet skal derfor fortsatt selge BMW og MINI under Bavaria-merkevaren.


Fra investorbasert til industrielt eierskap

- Vi er takknemlige og stolte over at vi har fått være med å skape en så flott historie. Mikla har gått fra null til over seks milliarder kroner i omsetning i løpet av 21 år. Selskapet har blitt Nordens største BMW- og MINI-forhandler, og har også blitt den største aktøren på Porsche i Norge. Når vi nå selger, går Mikla fra et investorbasert eierskap til et industrielt eierskap. Bedriften får en eier som har drevet med bil i over 30 år og som har alle forutsetninger for å gjøre Mikla til en enda større suksess i årene som kommer, sier Øgreid og Camar i en felles uttalelse.


Overtakelsen skjer når det svenske konkurransetilsynet godkjenner kjøpet.


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Anders Hedin, Koncernchef, Anders Hedin Invest AB, tel. + 46 (0)701 78 80 00
Charlotte Martinsson, HR Chef, Anders Hedin Invest AB, tel. + 46 (0)705 10 73 17
Jacob Tveraabak, Konsernsjef Miklagruppen AS, tel. +47 908 21 370
Sissel Wiedenmann, Kommunikasjonsansvarlig Miklagruppen AS, tel. +47 993 17 150Emner

TagsOm Anders Hedin Invest AB

Hedin Bil er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver, etter oppkjøpet av Miklagruppen, 88 bilanlegg og forhandler 30 varemerker Sverige og Norge. Hedin Bil er, med sine 2 600 ansatte, en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet forventer å selge 75 000 kjøretøy i året.

Hedin Bil inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og I. A Hedin Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Gjennom oppkjøpet av Miklagruppen, forventes konsernets totale omsetning å nå 21 milliarder SEK, og vil sysselsette flere enn 3 300 medarbeidere.

 

Om Miklagruppen

Siden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 900 ansatte. Gruppen er også forhandler av Porsche, KIA (i Sverige) og Toyota / Lexus (i Sverige), og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter