Gå videre til innhold
RUF CTR fikk enorm interesse under Geneve Motorshow i mars i år. Mikla Supercars har fått tak i et av totalt 30 eksemplarer  den svært eksklusive tyske superbilen.
RUF CTR fikk enorm interesse under Geneve Motorshow i mars i år. Mikla Supercars har fått tak i et av totalt 30 eksemplarer den svært eksklusive tyske superbilen.

Pressemelding -

Etablerer Mikla Supercars for å investere i biler av den svært eksklusive sorten

Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic) har hatt stor suksess som forhandler av premium biler som BMW og Porsche. Nå etablerer den fremoverlente bilforhandleren et eget selskap for et potensielt internasjonalt marked; Mikla Supercars. Det nyetablerte selskapet skal kjøpe og investere i superbiler av den helt ypperste, eksklusive sorten. Definisjon superbil brukes om visse sportsbiler, vanligvis eksotiske eller sjeldne, og dermed meget kostbare. Det er ikke uvanlig at biler i dette segmentet omsettes for fem millioner og opp mot 15-20 millioner.

- Dette er utrolig morsomt! Etableringen av Mikla Supercars er i tråd med vår strategi om å ta inn flere kvalitetsmerker i vår portefølje, og i dette segmentet har bilkjøp historisk vist seg å kunne være en svært god investeringer, sier konsernsjef for Miklagruppen Jacob Tveraabak.

Kjøper eksotisk «Yellowbird»

Mikla Supercars har allerede betalt depositumet for den svært sjeldne tyske superbilen RUF CTR, som ble vist på Geneve Motorshow i mars i år. Bilen skal kun produseres i 30 eksemplarer, og er en hyllest til RUF CTR fra 1987 med klengenavnet Yellowbird. Mens den originale RUF CTR ble bygget på rå-chassis fra Porsche, oppbygd av RUF, er 2017-utgaven satt sammen av en rørramme av både aulimium og stål, kledd med et karosseri av karbon.

- Denne bilen fikk enorm interesse i Geneve, og vi synes det selvsagt er gildt å ha fått tak i en av disse. Suprebilene kan man dermed ikke bare bestille og kjøpe, siden det er så få. Potensiale for verdiøkning er stor. Produksjonen er ofte begrenset til svært få biler i året, og markedet har gått tre- eller firegangeren de siste årene, forteller Espen Olsen, som blir daglig leder for superbilsatsningen.

Skal vokse videre med nye merker

Miklagruppen har på få år blitt en av Nordens største bilforhandlere, og satsningen på Mikla Supercars er i tråd med selskapets nytenkning og vekstambisjoner. Morselskapet endret nylig navn fra Bavaria Nordic til Miklagruppen, for blant annet å satse på nye merkevarer. Mikla Supercars blir et eget AS eiet 51 % av Miklagruppen, og 49 % av 911 Holding AS; samme eierkonstellasjon som hos Porsche Center Son.

- Dette blir et eget selskap i et bittelite og svært eksklusivt nisjemarked, og vår øvrige forretning som nå omfatter Bavaria med BMW og MINI, Porsche, Toyota og KIA flere steder i Sverige så håper vi å fortsette vår sterke vekst. Vi ønsker også partnerskap med ytterligere ett til to kvalitetsbilmerker i Norge og Sverige. Vi gleder oss over å få flere bein å stå på, og at Mikla Supercars blir et morsomt tilskudd, avslutter Tveraabak.EmnerSiden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, og sysselsetter flere enn 900 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, KIA (i Sverige) og Toyota / Lexus (i Sverige), og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter