Gå videre til innhold
Miklagruppen etablerer selskapet Mikla Mobility og investerer i samkjørings-appen SammeVei. Med den nye selskapet skal konsernsjef i Miklagruppen, Jacob Tveraabak, møte fremtidens kundebehov og -preferanser.
Miklagruppen etablerer selskapet Mikla Mobility og investerer i samkjørings-appen SammeVei. Med den nye selskapet skal konsernsjef i Miklagruppen, Jacob Tveraabak, møte fremtidens kundebehov og -preferanser.

Pressemelding -

Miklagruppen etablerer mobilitetsselskap, Mikla Mobility, og investerer i samkjørings-appen ”SammeVei”


I fjor kjøpte Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic) seg inn i den nettbaserte bildelingstjenesten Nabobil.no. Nå etablerer selskapet, som er en av Nordens største bilforhandlergrupperinger, Mikla Mobility og investerer i samkjørings-appen SammeVei; en tjeneste som skal få flere til å kjøre sammen til jobb.

 

- Miklagruppen skal være fremoverlente og innovative. Vi skal være overraskende annerledes og merkbart bedre, og vår overordnede strategi er å skape kundeglede. Det innebærer at vi må ta noen valg for å posisjonere oss for fremtidige kundeønsker og -preferanser. Verden endrer seg fort, og det gjelder bilbruk og hvordan folk ønsker å bruke og finansiere bil fremover også. Vi ser at dagens modell med individuelt eierskap utfordres, og vi ønsker å sitte i førersetet slik at vi er relevante for kunden også i morgen. Det gjør at vi nå etablerer et helt nytt selskap innen mobilitet, Mikla Mobility, sier Jacob Tveraabak, konsernsjef i Miklagruppen. 

Satser på samkjøring

En undersøkelse NAF har gjennomført, viser at potensialet for samkjøring i Norge er stort. Hele én av tre sier at de vil samkjøre dersom det ble tilrettelagt for det.

- Vi er utrolig glade for å få en så stor og solid aktør som Miklagruppen inn på eiersiden. Vi er enda i startgropen med SammeVei, og investeringen vil gi oss muligheter til å videreutvikle tjenesten vår i tett sammen med bilbransjen, sier daglig leder i SammeVei, Rasmus Myklebust.

SammeVei tilbys i dag i Oslo-regionen og til bedrifter i hele landet som ønsker å legge til rette for samkjøring for sine ansatte. På få måneder har tjenesten registrert 2.000 brukere. Målet er å få flere til å kjøre sammen til jobb ved å gjøre det like enkelt å sitte på som å ta sin egen bil. Pendlere kommer raskere frem, får tilgang til kollektiv- eller 2+-felt, deler pendlekostnader og bidrar til mindre kø og klimagassutslipp. Bedrifter får mulighet til å teste ny grønn teknologi og støtte til å iverksette og gjennomføre grønne SammeVei kampanjer.

-Vi ønsker å være med på spennende nyutviklinger i bransjen, og har store vekstambisjoner for Miklagruppen. Med vårt nyetablerte selskap, Mikla Mobility, skal møte endringene i bilbransjen og investere i innovative og kundevennlige løsninger. Vi har en klokketro på merkene vi representerer, og skal fortsette å forhandle BMW, MINI, Porsche, KIA og Toyota i Norge og Sverige. Gjennom Mikla Mobility vil vi kunne skape enda mer kundeglede, og investeringer i selskaper som SammeVei gir oss muligheter til å tilby produkter og tjenester som vi tror vil være viktige for å møte fremtidens kundebehov, sier Tveraabak.

Finansdirektør i Miklagruppen, Stig Sæveland, er innsatt som styreleder for det nyetablerte selskapet som skal forvalte bilkonsernets mobilitetsinvesteringer.


Om SammeVei

"SammeVei" er en app som gjør det enkelt for å kjøre sammen til jobb. Ett tastetrykk er nok for å tilby tur eller få oversikt over biler i nærheten som skal samme vei. Det er gratis å laste ned appen. Passasjerer betaler 1,50 kroner per kilometer eller minimum 33 kroner per tur for å sitte på. Tjenesten er tilgjengelig i Oslo-regionen og for bedrifter i hele landet som ønsker å legge til rette for samkjøring for sine ansatte.

Emner

TagsOm Miklagruppen

Siden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, og sysselsetter flere enn 900 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, KIA (i Sverige) og Toyota / Lexus (i Sverige), og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter