Gå videre til innhold
SeeAll-gruppens to BMW-forhandlere, Allmend Garage og Seeblick Garage, er Hedins første i Sveits.
SeeAll-gruppens to BMW-forhandlere, Allmend Garage og Seeblick Garage, er Hedins første i Sveits.

Pressemelding -

Hedin Automotive har overtatt driften av SeeAll gruppens to BMW-forhandlere i Sveits

Hedin inngikk i januar en oppkjøpsavtale med den sveitsiske SeeAll-gruppen i Zurich. Nå overtar selskapet driften av de to BMW-forhandlerne, og endrer samtidig navn på virksomheten til Hedin Automotive AG.

SeeAll består av de BMW-forhandlerne Allmend Garage og Seeblick Garage, og er Hedins første i Sveits. Oppkjøpet er i tråd med selskapets sterke vekstambisjoner, og bygger på den eksisterende og solide allianse med BMW. De to sveitsiske forhandlerne omsatte for opp mot en milliard norske kroner i 2019. Etter overtakelsen har Hedin 123 forhandlere i fire land.

Styres fra Norge

De to forhandlerne i Zürich kjøpes av I.A. Anders Hedin Invest AB, men inngår i norske Hedin Automotive som eier BMW-grupperingen Bavaria. Med sine 17 lokasjoner i Norge og Sverige, er Bavaria Nordens største forhandler av BMW og MINI. Merkevaren står for kvalitet og lever opp til sin visjon om å være overraskende annerledes, merkbart bedre.

- Vi gleder oss over vårt økte fotavtrykk i Europa. Oppkjøpet befester vårt mangeårige, solide samarbeid med BMW, sier Stig Sæveland, administrerende direktør for Hedin Automotive.

Midlertidig landssjef

Marcus Larsson, Chief Operating Officer i Anders Hedin Invest, er utnevnt til midlertidig landssjef for det nyetablerte selskapet i Sveits. Med sin varierte og solide bakgrunn, vil Larsson fokusere på den viktige oppgaven med å integrere de nye forhandlerne i Hedin Automotive for å sikre resultater, lønnsomhet og kundeverdi.

Ekspansjonen til Sveits er en stor og viktig milepæl for Hedin, og befester selskapets posisjon i Europa. 


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 125 bilanlegg og forhandler over 32 varemerker i Sverige, Norge, Sveits og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet solgte 80 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2020, og vil sysselsette flere enn 4 000 medarbeidere.


Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert materiale

Relaterte nyheter