Gå videre til innhold
CEO Stig Sæveland i Hedin Automotive gleder seg over oppkjøpet
CEO Stig Sæveland i Hedin Automotive gleder seg over oppkjøpet

Pressemelding -

Hedin Automotive ekspanderer videre; kjøper to BMW-forhandlere i Sveits


Hedin gruppen er allerede et av Europas største private bilkonsern. Nå ekspanderer selskapet til Sveits gjennom oppkjøpet av den Zürich-baserte SeeAll-gruppen. Hedin har i tillegg entret eksklusive forhandlinger med BMW Group Sveits om kjøp av den BMW-eide forhandleren Zürich-Dielsdorf (Niederlassung).

SeeAll består av to BMW-forhandlere, Allmend Garage og Seeblick Garage, og er Hedins første i Sveits. Oppkjøpet er i tråd med Hedin Automotives sterke vekstambisjoner, og bygger på selskapets eksisterende og solide allianse med BMW. De to sveitsiske forhandlerne omsatte for opp mot en milliard norske kroner i 2019. Etter oppkjøpet vil Hedin ha 123 forhandlere i fire land.

De to forhandlerne i Zürich kjøpes av I.A. Anders Hedin Invest AB, men inngår i Hedin Automotive Norge-konsernet som eier BMW-grupperingen Bavaria. Med sine 17 lokasjoner i Norge og Sverige, er Bavaria Nordens største forhandler av BMW og MINI. Merkevaren står for kvalitet og lever opp til sin visjon om å være overraskende annerledes, merkbart bedre.

- Vi gleder oss over oppkjøpet og vårt økte fotavtrykk i Europa. Oppkjøpet befester vårt mangeårige, solide samarbeid med BMW, sier Stig Sæveland, administrerende direktør for Hedin Automotive.

Bavaria har forhandlet BMW siden 1996, og har fremdeles hovedkontor i Stavanger. Dersom partene kommer til enighet om salget av BMW Niederlassung-Zürich-Dielsdorf, vil også denne forhandleren ligge under Hedin Automotive.


Strategisk viktig oppkjøp for fremtidig suksess

- Ekspansjonen til Sveits er en stor og viktig milepæl for Hedin. SeeAll befester posisjonen vår i Europa, og styrker vår eksisterende allianse med BMW. Gjennom oppkjøpet øker vi takten vår internasjonalt i en bransje som blir stadig mer konkurranseutsatt grunnet betydelige teknologiske- og markedsdrevne endringer. Det strategiske viktige oppkjøpet styrker vår posisjon for fremtidig suksess, sier Anders Hedin, eier og administrerende direktør i Hedin Group.


Viderefører driften med fullt fokus på kunden

- Jeg er takknemlig og stolt av teamet mitt og det vi har oppnådd. SeeAll gruppen er et solid selskap bestående av dyktige medarbeidere. Når jeg nå velger å selge virksomheten er det for å sikre videre vekst og fremtidig suksess. Vi skal videreføre BMW-driften i Zürich med kunden i fokus. Fremover skal vi dra nytte av størrelsen vår under Hedin med de stordriftsfordeler og støtte fra våre nye eiere i ryggen, sier Ruedi Wöll, eier og administrerende direktør i SeeAll Group.

- Vi vil ønske Hedin velkommen til Sveits. Som en betydelig partner for BMW i Skandinavia har Bavaria med sin sterke kundesentriske kultur en bevist evne og ønske om å ta BMW i Zürich til neste nivå. Oppkjøpet er helt i tråd med vår forhandlingsstrategi, sier Paul de Courtois, konsernsjef BMW Group Switzerland.


Skulle anskaffelsen av BMW Niederlassung-Zürich-Dielsdorf gå gjennom, vil også denne forhandleren bli en del av det nyopprettede sveitsiske datterselskapet av norske Hedin Automotive i Stavanger. 


SeeAll-gruppens to BMW-forhandlere, Allmend Garage og Seeblick Garage, er Hedins første i Sveits.

Emner


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2018 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 100 bilanlegg og forhandler 31 varemerker i Sverige, Norge og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet forventer å selge 75 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og I. A Hedin Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2018, og vil sysselsette flere enn 3 200 medarbeidere.


Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert materiale

Relaterte nyheter