Gå videre til innhold
Ny daglig leder Porsche Center Son, Christian Hem (øverst) og driftsansvarlig Porsche Classic Center, Espen Olsen
Ny daglig leder Porsche Center Son, Christian Hem (øverst) og driftsansvarlig Porsche Classic Center, Espen Olsen

Pressemelding -

Storsatsing på Porsche i Son: Ny leder, nye roller og giantanlegg under oppføring


I fjor solgte Porsche Center Son 350 Porscher bestående av nye, nyere brukte og et stort antall klassiske modeller. Omsetningen landet på 328 millioner inkludert verksteddrift, delesalg og vinterlagring av kundebiler. Nå bygges et nytt, stort senter for brukte Porscher, Porsche Classic Center, og i den forbindelse har Bavaria ansatt en av lederne i Bertel O.Steen for å ta over Porsche Center Son.

- Hos Porsche Center Son tenker man ikke begrensninger, men dyrker lidenskapen for bilmerket. Nå står en ny satsning for tur, nemlig Porsche Classic Center. En helt spesiell og gigantisk avdeling for gode, eldre årganger Porsche. Vår dyktige daglige leder for Porsche Center Son tar driftsleder-rollen for dette anlegget, og vi er så heldige at vi har fått Christian Hem til å ta daglig leder-rollen for anlegget i Son. Dette tror vi blir meget bra, sier konsernsjef for Bavaria Nordic, Jacob Tveraabak.


Nummer tre i verden

Snart blir altså Porsche Center Son det tredje offisielle Porsche Classic-senteret – i verden. Kun Nederland og Frankrike har tilsvarende. Porsche Classic Center blir et frittstående Porsche Center for eldre Porsche. Alle modeller fra Porsche 356 til og med 996 defineres som Classic Porsche. Selve bygget blir på 2000 kvadratmeter, skal ha åtte ansatte, og omsette for ca. 50 millioner første hele driftsår.

- Jeg gleder meg til min nye rolle og storsatsingen på Porsche Classic Center. Jeg selv kjøpte min første Porsche da jeg var 18 år, og vi vet at Porsche tar fram veldig mye lidenskap hos eierne. Etter mange års lidenskap og erfaring med verdens mest suksessrike bilmerke, er dette nok en spennende utfordring for meg, sier driftslederen for det nye Porsche Classic-senteret, Espen Olsen.


Fra Bertel O. Steen til Bavaria

Blant åpne landskap, skog og hest, er Porsche Center Son en bilpark av dimensjoner. 3.900 kvadratmeter huser salgshall, verksted og delelager mellom E6 og Oslofjorden. Siden Espen Olsen tiltrer daglig leder-stillingen for det nye Classic-senteret, har Bavaria sikret seg en av Bertel O.Steens dyktige ledere. Han har riktignok også jobbet i Bavaria tidligere.

- Dette er virkelig morsomt. For det første er det en fantastisk merkevare, det er kjempedyktige folk som jobber hos Porsche Son, jeg kan løpe over veien til Espen og ha en mentor i ham, og jeg får komme tilbake til Bavaria, som var en super arbeidsplass for min del for noen år siden. Jeg gleder meg til å bidra til å løfte Porsche ytterligere, sier den nyansatte daglige lederen for Porsche Center Son, Christian Hem.


Om Christian Hem

Christian Hem (39) er oppvokst i Ås kommune, i nærheten av Son. Han er tidligere landslagsbryter, og gikk på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Han har utdannelsen innen salg, markedsføring og personalledelse, har jobbet 15 år på Hotel Continental, tidligere vært salgssjef hos Bavaria Oslo i 5 år og startet både MINI-avdelingene på Økern og i Vika. Han er vært salgssjef hos Norges største Mercedes-forhandler; Bertel O. Steen Autostern. For tiden er han prosjektleder for Bertel O. Steen Detalj.


Om Espen Olsen og 911 Holding AS

Espen Olsen (46) kjøpte sin første Porsche da han var 18 år gammel.. Han startet selskapet som Porsche-forhandler i 1993, og har vært daglig leder siden 1995. Bavaria Nordic kjøpte seg inn i Son-senteret i 2015, og eier i dag 51 %. 911 Holding AS eier 49 %.


Christian og Espen tiltrer sine nye stillinger 1.mars 2017.


Emner

TagsSiden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for 5,5 milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter nærmere 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche og KIA, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 15.000 biler i 2015. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm, Uppsala og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter