Gå videre til innhold
Stefan Burlin fortsätter som VD för Burlin Motor, och får ansvaret för Miklagruppens satsning på Toyota
Stefan Burlin fortsätter som VD för Burlin Motor, och får ansvaret för Miklagruppens satsning på Toyota

Pressemelding -

Miklagruppen (tidigare Bavaria Nordic) förvärvar Burlin Motor

Miklagruppen (fd Bavaria Nordic) har förvärvat bilföretaget och Toyota-återförsäljaren Burlin Motor i Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå. Företaget ökar därmed sin omsättning med 650 miljoner kronor, och får som önskat varumärket Toyota i sin portfölj. Miklagruppen har vuxit till över sex miljarder i omsättning och förvärvet ligger i linje med bolagets starka tillväxtambitioner.

- Burlin Motor har ett gediget kunnande när det gäller försäljning och kundvård och vi ser fram emot att fortsätta detta goda arbete. Att skapa kundglädje är den viktigaste delen av vår strategi och förvärvet av Burlin Motor och deras fyra anläggningar passar därför bra. Vi är glada över att få fler ben att stå på och detta gör att vi får en större geografisk täckning i Sverige. Vårt mål totalt sett är tio miljarder kronor i omsättning under 2020, säger koncernchefen för Miklagruppen, Jacob Tveraabak.

Långsiktig och professionell

Burlin Motor driver fullserviceanläggningar i Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå och är återförsäljare för Toyota, BMW och Lexus, samt driver biluthyrning genom AVIS. Burlin Motor säljer i de fyra städerna omkring 1 400 nya personbilar och 1 800 begagnade bilar per år. Tidigare ägare och VD, Stefan Burlin, ansluter sig till företaget och kommer att vara VD för Miklagruppens satsning hos de fyra Burlin-anläggningarna.

- Jag tror Miklagruppen kan bidra till att vara en långsiktig och professionell ägare för Burlin Motor och jag gläder mig över att fortsätta vårt arbete för att skapa nöjda kunder och medarbetare med starka varumärken. Det kommer bli stora förändringar i branschen framöver där man kan dra fördel av att vara en del av de stora solida aktörerna. När Miklagruppen blev ett alternativ som ägare till oss tvekade jag aldrig. De är professionella och har ett starkt kundfokus med goda värderingar och driver sina företag väl. Jag ser fram emot en fortsättning för Burlin Motor och är stolt över att vara en del av detta, säger Stefan Burlin, VD för Burlin Motor.

Säkerställer en bra framtid

Burlin Motor kommer tillsvidare att fortsätta verka under samma namn på samtliga fyra orter och kommer även fortsätta med försäljningen av sina nuvarande varumärken. Dessutom tror både Miklagruppen och Stefan Burlin på skalfördelar med nya ägare. Övertagandet sker när svenska Konkurrensverket godkänner förvärvet.

- Vi tror att våra 120 engagerade och kompetenta nya medarbetare kommer att se förvärvet som både spännande och intressant. Burlin Motor kommer in i ett stort familjeägt företag som fungerar bra över hela organisationen och som har många succéhistorier bakom sig vilket vi definitivt kan lära av. Det kommer även ge oss konkurrensfördelar som säkerställer en bra Burlin-framtid, avslutar Stefan Burlin.

Kontaktpersoner

Kommunikasjonsdirektør Bavaria / Miklagruppen; Solfrid Flateby, solfrid@bavaria.no, tlf. + 47 900 35 897

VD Burlin Motor; Stefan Burlin, stefan.burlin@burlin.se, tlf. + 46 70 302 6528

EmnerSiden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge, Stockholms-regionen og Malmø, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche og KIA, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016. Miklagruppen forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm, Uppsala og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son, samt KIA-forhandler i Stockholm og Malmø.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter