Gå videre til innhold
Bavaria, med koncernchef Jacob Tveraabak, har köpt bilföretaget Lundqvist Bil i Norrtälje
Bavaria, med koncernchef Jacob Tveraabak, har köpt bilföretaget Lundqvist Bil i Norrtälje

Pressemelding -

Bavaria förvärvar Lundqvist Bil

Bavaria har köpt bilföretaget Lundqvist Bil i Norrtälje och ökar därmed bilförsäljningen med flera hundra bilar. Bavaria Nordic har på senare år vuxit till en koncern med miljardomsättning, och uppköpet ligger i linje med expansionsplanen för kommande år.

- Vi har haft en fantastisk tillväxt i Sverige de senaste åren, och har det senaste året passerat 2,5 miljarder i omsättning. Förvärvet av Lundqvist Bil stärker vår position som återförsäljare av KIA på den svenska marknaden, och ger oss en större geografisk täckning. Vårt totala mål är att nå tio miljarder i omsättning år 2020, säger Jacob Tveraabak, koncernchef för Bavaria Nordic.

Ser positivt på uppköpet

Bavaria Sverige Holding AB, som ägs av Bavaria Nordic, köper därmed familjeföretaget Lundqvist Bil av familjen Lundqvist. Lundqvist Bil grundades år 1955 av Nils Lundqvist, och har varit i familjen sedan dess, idag med försäljning och service av KIA, Opel och andra märken genom samarbetsavtal med Mekonomen. Bolaget har 18 stycken anställda och omsättningen uppgick till ca 75 Mkr under 2016. Bavaria övertar med köpet hela driften.

- Vi är glada över att få Bavaria som vår nya ägare. Bavaria är ett bra och starkt företag med tydligt fokus på kunden. Vi är överygade om att Bavaria kommer att bidra till ytterligare tillväxt i Lundqvist Bil och utveckla verksamheten på ett positivt sätt, säger Arne Lundqvist, VD för Lundqvist Bil.

Över sex miljarder i omsättning

Bavaria Nordic kommer efter förvärvet av Lundqvist Bil att nå en omsättning på över sex mdkr, och kommer fortsättningsvis att satsa med KIA i Norrtälje. VD för Bavarias svenske KIA-verksamhet blir VD även för den nya verksamheten i Norrtälje. Avtalet med Opel är uppsagt och avslutas efter 2017.

- I Lundqvist Bil har vi under många år haft en mycket bra partner, och det känns tryggt att nu fortsätta samarbetet med en så väletablerad koncern som Bavaria. Vi är övertygade om att framgången i Norrtälje kommer att fortsätta, samtidigt som vi ser en stor potential på såväl privat- som företagssidan. Att få en exklusiv återförsäljare i regionen ligger helt i linje med Kias strategi att stärka varumärket och öka tillgängligheten ytterligare, säger Peter Himmer, VD Kia Motors Sweden AB.

För ytterligare information eller förfrågan om intervju:

Koncernchef Bavaria, Jacob Tveraabak, E-post: jacob@bavaria.no, Tel: +47 908 21 370

VD Lundqvist Bil, Arne Lundqvist, E-post: arne@lundqvistbil.se, Tel: +46 (0)17 67 97 71

EmnerSiden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for 5,5 milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter nærmere 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche og KIA, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 15.000 biler i 2015. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm, Uppsala og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter