Gå videre til innhold
KC Motors i Malmö (foto: Mathilda Thudin)
KC Motors i Malmö (foto: Mathilda Thudin)

Pressemelding -

KC Motors öppnar Sveriges modernaste Kia-anläggning


Nu i helgen inviger KC Motors Sveriges modernaste Kia-anläggning, belägen i Malmö på Kantyxegatan i Fosie-området. Den 3.300 m2 stora, toppmoderna bilanläggningen återspeglar Kias framfart på den svenska bilmarknaden. Som exklusiv KIA-anläggning i Malmö erbjuds här full service med försäljning av nybil och begagnat, samt verkstad. Målet på sikt är att sälja ca. 1.000 st bilar, i linje med den marknadsutveckling Kia har idag.

- Vi är både stolta och spända av förväntan då detta är en betydande investering vi gör i Kia som varumärke. Med den här placeringen så får vi ett starkt fotfäste i Malmö området där vi gör bedömningen att tillsammans med Kia kunna utveckla marknadsandelarna betydligt, säger Håkan Pohl, VD för KC Motors AB.


Med sina prisvärda och högkvalitativa produkter har Kia tagit ett fast grepp om privatmarknaden. Nu tar man nästa steg och siktar på företagsmarknaden med nya marknadsanpassade modeller såsom Kia Optima Sportswagon och Kia Niro Hybrid.

- Vi är väldigt glada och stolta för den satsning KC Motors gör i Malmö. Det ligger helt i linje med Kia:s strategi att förstärka varumärket och öka tillgängligheten ytterligare. Vi är övertygade om att det kommer att leda till framgång i Malmö, säger Peter Himmer, VD på Kia Sverige.


Tillsammans med Kias designavdelning så har KC Motors skapat den första ”Red Cube”-anläggningen i Sverige. Red Cube har utvecklats för att förstärka varumärkets fokus på design, och ger besökarna en ny typ av upplevelse av varumärket och produkterna i Showroom.


För mer information, vänligen kontakta:

Håkan Pohl, VD KC Motors, hakan.pohl@kcmotors.se eller 070-727 0778


KC Motors är etablerade i Täby och i Nacka och ingår i Bavaria Stockholm, som har ytterligare fem stycken anläggningar i Stockholmsområdet. Bavaria Stockholm är en del av Bavaria Nordic, en av Nordens största återförsäljare av BMW och MINI. Omsättningen på den svenska marknaden uppgick under 2015 till drygt två mdr sek.

Kia är Sveriges 5:e mest sålda bilvarumärke med en marknadsandel på ca. sex procent.

Emner

TagsSiden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere
og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for 5,5 milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter nærmere 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, Jaguar, Land Rover, Kia og Honda, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 16.000 biler i 2015. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter