Gå videre til innhold
Konsernsjef for Bavaria Nordic gleder seg til samarbeidet med Nabobil.no
Konsernsjef for Bavaria Nordic gleder seg til samarbeidet med Nabobil.no

Pressemelding -

Bavaria investerer 5 millioner i Nabobil.no


For litt over ett år siden ble den nettbaserte delingstjenesten Nabobil.no lansert i Norge, hvor man kan leie ut privatbilen sin til «naboen». Tjenesten har allerede flere enn 65.000 registrerte medlemmer. Nå blir bilforhandlergruppen Bavaria medeiere, for å utvikle både selve tjenesten, eget selskap og bilbransjen.

- Bavaria skal være fremoverlente og innovative. Derfor ønsker vi å være med på spennende nyutviklinger i bransjen. Verden i dag endrer seg fort, det gjelder bilbruk også, og hvordan folk ønsker å bruke bil fremover. Nabobil.no er et spennende tilskudd i leiemarkedet for bil i Norge, og vi tror dette har stort potensial fremover, sier konsernsjef for Bavaria, Jacob Tveraabak.


Samarbeidet byr på flere muligheter

Bavarias nye konsernsjef er en av gründerne bak Nabobil-konseptet, men har ikke deltatt aktivt i vurderingen av samarbeidet. Det har ligget på Bavarias styrebord. Det Stavanger-baserte selskapet fattet tidlig interesse for konseptet, og mener dette byr på flere muligheter fremover.

- Allerede i første samtale med vår nå nye konsernsjef, var Nabobil.no et hett tema. Vi brukte mye tid på å snakke om konseptet da Jacob var i flere intervjuer hos oss. Bare fordi vi synes det var interessant. For en aktør som Bavaria, som tenker nytt og annerledes, ville det være helt feil å ikke gå inn i et slikt samarbeid fordi Tveraabak er en av gründerne. For oss er dette både en god finansiell investering, det gir muligheter for å utnytte vår egen leiebilpark, og i tillegg kan vi tenke helt nytt innenfor flere konsepter, sier styreleder for Bavaria, Knut Øgreid.


65.000 medlemmer

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for utleie av privatbil for både forbruker- og næringsmarkedet. Tjenesten ble lansert i september i fjor, men har allerede nærmere 65.000 registrerte medlemmer, og tett opptil 4.000 biler for utleie per november 2016. Tidligere Nord-Europa-sjef i romutleie-tjenesten Airbnb, Even Heggernes, leder selskapet. Han gleder seg over å ha fått med en solid aktør som Bavaria med på laget.

- Vi er veldig fornøyde med å få en så stor og solid aktør som Bavaria inn på eiersiden. Ikke bare vil dette øke vår tilgang på biler og gi økt oppmerksomhet rundt tjenesten. Det vil også gi oss nye muligheter til å videreutvikle tjenesten vår tett sammen med bilbransjen for å møte morgendagens behov, sier daglig leder i Nabobil.no, Even Heggernes.


Om Nabobil.no

Nettbasert delingstjeneste for utleie av privatbil for både forbruker- og næringsmarkedet. Lansert september 2015 av gründerne Karl Munthe-Kaas, Jacob Tveraabak, Christian Hager, Theodor Tonum, Jenny Sjögren, Thomas Grøndal og Christoffer Moen. Har over 65 000 registrerte medlemmer, og nesten 4 000 biler for utleie per november 2016. Tidligere Nord-Europa-sjef i romutleie-tjenesten Airbnb, Even Heggernes, leder selskapet.


For ytterligere spørsmål eller ønske om intervju:

Daglig leder i Nabobil.no; Even Heggernes, even@nabobil.no, 975 23 202

Kommunikasjonsdirektør Bavaria Nordic; Solfrid Flateby, solfrid@bavaria.no, 900 35 897

Emner

TagsSiden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for 5,5 milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter nærmere 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche og KIA, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 15.000 biler i 2015. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm, Uppsala og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert materiale

Relaterte nyheter