Gå videre til innhold
Stig Sæveland (adm. dir. Hedin Automotive), Hallvard Vikeså (påtroppende adm. dir. Bavaria Norge) og Helge Ellingsen (ny adm. dir. Hedin Performance Cars)
Stig Sæveland (adm. dir. Hedin Automotive), Hallvard Vikeså (påtroppende adm. dir. Bavaria Norge) og Helge Ellingsen (ny adm. dir. Hedin Performance Cars)

Pressemelding -

​Lederbytte i Bavaria


Helge Ellingsen går fra rollen som administrerende direktør i Bavaria Norge til en nyopprettet stilling som administrerende direktør for Hedin’s Porsche virksomhet i Norge, Hedin Performance Cars. Hallvard Vikeså etterfølger Ellingsen.

Ellingsen har vært administrerende direktør i Bavaria Norge siden 2010. Han har på utmerket vis ledet virksomheten, og etterlater seg et selskap som i 2019 omsetter for omtrent 3 milliarder. Bavaria Norge har i dag 350 ansatte, og er den største forhandlergrupperingen for BMW og MINI i Norge. Fremover skal Ellingsen, med solid erfaring og kompetanse, utvikle selskapets Porsche-forhandlere i Norge.

– Vi har gjort noen strukturelle endringer for å sikre at den betydelige kompetansen som sitter i organisasjonen blir fullt utnyttet. I Helge har Bavaria hatt en svært dedikert leder som har lagt ned en imponerende innsats for å bringe selskapet dit det er i dag. En av Helges styrker er å balansere operativt lederskap med strategisk utvikling. Jeg er derfor veldig glad for at han nå har takket ja til å fokusere på Hedin Performance Cars drift i en svært spennende og utfordrende tid for Porsche med høye vekstambisjoner og økt modellutvalg, sier administrerende direktør i Hedin Automotive, Stig Sæveland.

Under Helge Ellingsens ledelse har Bavaria gått gjennom store endringer. Han sier han er stolt over det Bavaria-teamet i Norge har utrettet.

- Det har vært en fantastisk reise hvor vi gjennom målrettet arbeid har økt våre markedsandeler til å bli den største aktøren i Norge, samtidig som at vi har utviklet en kultur som våre konkurrenter misunner oss. Jeg er stolt over det vi har oppnådd. Det er selvsagt vemodig å forlate et selskap jeg vært med å bygge opp, men jeg ser frem til rollen som administrerende direktør i Hedin Performance Cars. Porsche står foran en rivende utvikling hva gjelder modellutvalg og produktbredde, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Ellingsen.


Helge Ellingsen blir ny administrerende direktør i Hedin Performance Cars, og gleder seg til å jobbe med den eksklusive merkevaren i en svært spennende og utfordrende tid for Porsche med høye vekstambisjoner og økt modellutvalg.


Retur til Bavaria

Fra 1. februar tiltrer Hallvard Vikeså (46) som ny administrerende direktør i Bavaria Norge. Vikeså kommer tilbake til Bavaria etter fem år i stillingen som Divisjonsdirektør maskin og butikk i Felleskjøpet Rogaland Agder. Han har tidligere være salgsdirektør i Bavaria Norge, og gleder til å jobbe sammen med det dyktige laget av Bavaria-medarbeidere igjen. Nå skal han bidra til å utvikle virksomheten videre som toppleder.

- Helge har vært en veldig god kollega og leder for meg. Det er med stor ydmykhet jeg overtar stafettpinnen fra ham. Nå ser jeg frem til å gjøre mitt for at Bavaria skal utvikle seg videre. Det norske bilmarkedet står overfor veldig spennende utfordringer som jeg klør i fingrene etter å ta fatt i. Vi er midt i en elektrisk og digital revolusjon, med utvidet konkurranse. Jeg tror også at vi vil finne fremtidige vekstmuligheter som vi ikke kjenner i dag. Jeg gleder meg til å lede dette arbeidet, sier påtroppende administrerende direktør, Hallvard Vikeså.

- Hallvard har lang erfaring som leder fra flere ulike virksomheter, og kjenner Bavarias strategi, kultur, medarbeidere og produkter svært godt. Han er derfor, uten tvil, riktig mann for jobben, bekrefter Sæveland.



Hallvard Vikeså returnerer til Bavaria Norge som administrerende direktør etter fem år utenfor selskapet.


BMW Group Norge

- Når Helge Ellingsen nå velger å ta en ny lederrolle i Hedin gruppen, ønsker vi å gi Helge en stor takk for hans fremtredende rolle i å utvikle BMW og MINI i Norge til den suksessen vi har i dag. Vi er alle svært takknemlige for samarbeidet med Helge gjennom mange år og ønsker ham lykke til i sin nye rolle, sier Lars Aamodt, administrerende direktør i BMW Group Norge. - Helge har også vært formann i forhandlerutvalget for BMW gjennom en årrekke. Jeg vet de andre BMW-forhandlerne setter pris på hvordan han har håndtert denne rollen med å være standhaftig, men løsnings- og resultatorientert for alles beste, sier Aamodt videre.

- Når Helge velger å ta en ny utfordring i Hedin gruppen, mener vi Bavaria gjør et veldig godt valg med å ansette Hallvard Vikeså. Vi i BMW Group Norge kjenner Hallvard godt fra hans tidligere tid i Bavaria og ser virkelig frem til å få han tilbake på laget. Vi er trygge på at Hallvard kommer til å bidra til videre utvikling av Bavaria i Norge og bli en solid samarbeidspartner for oss, avslutter Aamodt.


En gigant i Europeisk målestokk

Bavaria inngår i norske Hedin Automotive; et heleid datterselskap av den svenske giganten Hedin Bil AB med hovedsete i Göteborg, Sverige. Hedin Bil omsatte i 2018 for mer enn 21 milliarder SEK. Hedin Automotive, med sine 700 ansatte, står for 6 MRD av den totale omsetningen.

- Vi har hatt fantastisk vekst med BMW-virksomheten vår, Bavaria, de siste årene, blant annet gjennom et nylig oppkjøp av tre forhandlere i Møre og Romsdal. Vi er overbevist om at suksessen og den sterke alliansen med BMW vil fortsette, og ser stadig etter muligheter for videre vekst, sier Sæveland.

Helge Ellingsen vil rapportere til leder for Porsche-virksomheten i Hedin gruppen sentralt, Rickard Magnusson, i Gøteborg. Ellingsen vil også sitte i konsernledelsen i Hedin Automotive, hvor også Hallvard Vikeså vil inngå.

-

Emner


Om Bavaria
Siden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere med sine 19 lokasjoner i Norge og Sverige. Selskapet, med hovedkontor i Stavanger, er heleid datter av Hedin Automotive, og sysselsetter i underkant av 600 ansatte.

Om Hedin Automotive
Det Norske selskapet, Hedin Automotive, inngår i Hedin Bil AB. Hedin Automotive eier Bavaria Norge og Bavaria Sverige, og er en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI. I tillegg inngår Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW, GS Bildeler, i virksomheten.

Om Hedin Performance Cars
I 2007 åpnet Bavaria dørene til det første Porsche-senteret i Norge utenfor Oslo – Porsche Center Stavanger. I dag er selskapet, som har endret navn til Hedin Performance Cars, en betydelig aktør for det eksklusive merket i Norge med forhandlere i Stavanger, Kristiansand og Son. Porsche virksomheten i Hedin gruppen sentralt styres fra Gøteborg.


Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold