Gå videre til innhold
Helge Ellingsen (adm. dir. Bavaria Norge), Jonny Skrivarhaug (adm. dir. GS Bildeler), Johan Frisk (VD Bavaria Sverige) og Stig Sæveland (adm. dir. Hedin Automotive Norge) mottok bevisene på at de leder gode arbeidsplasser med fornøyde medarbeidere.
Helge Ellingsen (adm. dir. Bavaria Norge), Jonny Skrivarhaug (adm. dir. GS Bildeler), Johan Frisk (VD Bavaria Sverige) og Stig Sæveland (adm. dir. Hedin Automotive Norge) mottok bevisene på at de leder gode arbeidsplasser med fornøyde medarbeidere.

Pressemelding -

Hat-trick i Great Place to Work®-sertifisering!


For tredje gang på rad oppnår Hedin Automotive og datterselskapene Bavaria Norge (BMW og MINI), Bavaria Sverige (BMW og MINI), Hedin Performance Cars Norge (Porsche) og GS Bildeler så gode resultater i medarbeiderundersøkelsen at de blir Great Place to Work®-sertifisert. Det betyr at de ansatte opplever arbeidsplassen som god i henhold til en global standard som måler troverdighet, rettferdighet, respekt, stolthet og fellesskap.

- Dette er våre fantastiske medarbeideres fortjeneste! Sertifiseringen er et resultat av vårt systematiske arbeid med kultur og kommunikasjon, og gir et tydelig utrykk for høyt engasjementet, motivasjon og samhold i organisasjonen. Selv om det er mye å glede seg over, sikter vi enda høyere, og vil jobbe knallhardt for å styrke resultatene i kommende år, sier Stig Sæveland, administrerende direktør i Hedin Automotive.

Great Place to Work® kartlegger medarbeidernes forhold på arbeidsplassen gjennom en omfattende situasjonsanalyse. Arbeidsplasser hvor ansatte opplever høy grad av tillit oppnår større engasjement, sterkere motivasjon, større omstillingsevne og bedre resultater.

-Et solid økonomisk resultat i 2018 ville ikke vært mulig å oppnå om ikke våre kollegaer trivdes på jobb. Menneskene er avgjørende for vår suksess i et svært konkurransepreget marked i en bransje i stor endring. En Great Place to Work-sertifisering er derfor svært viktig for oss, bekrefter Helge Ellingsen, adm. dir Bavaria Norge


Bavaria Sverige sertifisert for første gang

For å tilfredsstille kravene for sertifisering i henhold til den globalt anerkjente standarden for arbeidsplasser med sterk ytelses- og tillitskultur, må resultatene ligge over 70% i samtlige kategorier. Bavaria Sverige deltok for andre gang i undersøkelsen, og i år ble selskapet Great Place to Work-sertifisert®. 

- Jeg er ydmyk og utrolig stolt! Det er ekstra gledelig å få bekreftet at vi har en høy opplevelse av likeverdighet, høy stolthet og sterkt fellesskapsfølelse i et selskap som i 2018 gikk gjennom store organisatoriske omveltninger og nedbemanninger. Det sier alt om de som arbeider her! I tillegg er det et sterkt og viktig signal til dem som ønsker seg til oss, sier Johan Frisk, VD i Bavaria Sverige.

Ifølge Great Place To Work® kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine. Hvert år måler Great Place to Work® over 6000 virksomheter og samler tilbakemeldinger fra over 12 millioner medarbeidere verden over.


Klar sammenheng mellom bunnlinje og arbeidsmiljø

I følge Great Place To Work® kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine. Flere enn 6000 virksomheter med over 12 millioner tilbakemeldinger verden over kartlegger årlig tilliten mellom ledelse og ansatte, stoltheten over egen arbeidsplass og de kollegiale fellesskapet. 

- Vi snakker ofte om at kjernen i vår virksomhets DNA er at vi skal oppleves overraskende annerledes, merkbart bedre. Det er liten tvil om at kultur og lederskap blir stilt på prøve i så store endringer og omstillinger som bilbransjen står i. Vårt sterke fokus på kultur må til for at vi skal kunne tilby våre ansatte et spennende og raust arbeidsmiljø hvor de kan levere unike kundeopplevelser. Sertifiseringen føyer seg inn i våre planer og ambisjoner, konkluderer Sæveland.


Noen av Hedin Automotives resultater (tallene i parentes viser prosentandelen av medarbeidere som har gitt toppskår på påstanden)

Dette er et fysisk sikkert sted å arbeide (90%)
Jeg er stolt av å fortelle andre at jeg arbeider her (87%)
Medarbeiderne her viser omsorg for hverandre (85%)
Dette er et hyggelig sted å arbeide (88%)
Som ny i denne virksomheten føler man seg velkommen (89%)

Emner


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2017 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 100 bilanlegg og forhandler 31 varemerker i Sverige, Norge og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet forventer å selge 75 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og I. A Hedin Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2018, og vil sysselsette flere enn 3 200 medarbeidere.


Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold