Gå videre til innhold
Hedin Performance Cars ønsker å styrke sin posisjon i Norge, og etablerer fullskala Porsche Center i Fredrikstad.
Hedin Performance Cars ønsker å styrke sin posisjon i Norge, og etablerer fullskala Porsche Center i Fredrikstad.

Pressemelding -

Hedin Performance Cars utvider i Norge; etablerer fullskala Porsche Center i Fredrikstad

Hedin Performance Cars er en betydelig aktør for Porsche i Norge og Sverige. Nå har selskapet inngått en avtale om etablering av et helt nytt Porsche-anlegg i Fredrikstad; det fjerde i sitt slag for Hedin i Norge. Det 3.400 kvadratmeter store opplevelsessenteret forventes å skape 15-20 nye arbeidsplasser, og er planlagt ferdigstilt innen utgangen av 2024.


I 2007 åpnet Bavaria dørene til Porsche Center Stavanger. I dag er selskapet, som har endret navn til Hedin Performance Cars, en betydelig aktør for det eksklusive merket i Norge med forhandlere i Stavanger, Kristiansand og Son. Son driver også ett av bare tre uavhengig Porsche Classic Centre på verdensbasis. Nå står Fredrikstad for tur.

- Når vi åpner dørene vil vi ta kundeopplevelsen til et helt nytt nivå og skape et samlingspunkt for Porsche-entusiaster i Fredrikstad, Sarpsborg og hele Østfold. Bygget skal gi en merkbart bedre opplevelse av merkevaren og produktene, og utformes i tråd med Porsche sitt helt nye designkonsept "Destination Porsche" som handler om opplevelser og inspirasjon. I tillegg til å vise frem de fantastiske produktene fysisk og digitalt ved hjelp av VR-teknologi og berøringsskjermer, vil Porsche-kunder og -fans få muligheten til å samles om merkevaren i det behagelige loungeområdet, sier VD i Hedin Performance Cars, Rickard Magnusson. 

"Illustrasjon Destination Porsche"
Porsche Center Fredrikstad skal gi en merkbart bedre opplevelse av merkevaren og produktene, og utformes i tråd med Porsche sitt helt nye designkonsept "Destination Porsche" som er preget av opplevelser og inspirasjon. (Illustrasjonsfoto fra Porsche)

Stor suksess med ladbar Porsche i Norge

Porsche står midt i en rivende utvikling hva gjelder modellutvalg og produktbredde. Superbilen Porsche Taycan og Taycan Cross Turismo, har vært sterke bidragsytere for resultatet til Hedin i elbillandet Norge. Stor etterspørsel og kommende modeller ladbare Porscher er motivasjonen bak etableringen i Fredrikstad.

-Vi har ambisjoner om å styrke posisjonen vår ytterligere i Norge. Porsche satser videre på elektriske drivlinjer, og vi har som målsetning å være i "pole position" i Fredrikstad innen lanseringen av nye, fullelektriske Macan El i Norge i løpet av 2024, fortsetter Magnusson.

Rickard Magnusson, VD Hedin Performance Cars
Porsche Center Fredrikstad vil bli en destinasjon hvor Porsche-kunder og -fans kan oppleve merkevaren i moderne og innbydende lokaler, sier Rickard Magnusson, VD Hedin Performance Cars.

Blir en viktig del av bilbyen i Fredrikstad

Det er Glemmen Gård Eiendom i samarbeid med Dahle Eiendom som har fått oppdraget å bygge Porsche Center Fredrikstad. Nyetableringen bli en del av bilbyen på Råbekken hvor alle de store bilmerkene allerede er representert.

- Det er et stort pluss for Fredrikstad å få et profilmerke som Porsche til byen, sier styreleder i Glemmen Gård Eiendom, Øivind Aspeng.

Porsche har en klart definert profil, også for arkitektur. Anlegget i Fredrikstad vil innebære en investering i størrelsesorden 130 – 150 millioner kroner, og etableringen innebærer 25 – 30 nye arbeidsplasser til regionen i byggefasen. Bygget er et fullskala Porsche Center som rommer mer enn en tradisjonell bilforretning.

- Porsche er også en del av den grønne bølgen med sin satsing på helt nye elbil-konsepter. Vi er også veldig fornøyd med mottakelse og bistand fra Fredrikstad kommune, som vi oppfatter har vært positive og løsningsorientert så langt i prosessen, legger Aspeng til.

    En av Norges beste arbeidsplasser

    Hedin Performance Cars har blitt sertifisert av Great Place to Work fem ganger på rad, og fikk i april nok en bekreftelse på sitt gode arbeidsmiljø da de kom på listen over Norges beste arbeidsplasser.

    - I Hedin Performance Cars skal vi ha et stort fokus på menneskene og det å være en god arbeidsplass. Jeg er ydmyk, stolt og utrolig glad over at vi nå får et håndfast bevis på at vi vi gjør mye riktig. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle den gode kulturen vår, med vissheten om at et godt arbeidsmiljø er vårt kanskje viktigste suksesskriterium. Vi vet at fornøyde medarbeidere er det som i hovedsak skaper gode kundeopplevelser. Vi er så heldige at vi representerer det beste av det bilbransjen har å tilby, og det betyr at vi til enhver tid må levere kundeglede og den beste tekniske kunnskapen i markedet. For å klare det, er vi avhengige av medarbeidere som kommer på jobb med lyst, glede og engasjement, uttalte Magnusson.

    Hedin Performance Cars og søsterselskapet Bavaria var de første og eneste bilforhandlerne på den prestisjetunge listen.

    Related links

    Emner

    Kategorier


    Om Hedin Performance Cars

    I 2007 åpnet Bavaria dørene til det første Porsche-senteret i Norge utenfor Oslo – Porsche Center Stavanger. I dag er selskapet, som etter oppkjøp har endret navn til Hedin Performance Cars, en betydelig aktør for det eksklusive merket i Skandinavia. Hedin Performance Cars har i Sverige tre fullserviceanlegg i Borås, Gøteborg og Jönköping og et Porsche Servicesenter i Linköping. I Norge omfatter virksomheten anleggene i Stavanger, Kristiansand og Son. Son driver også ett av bare tre uavhengig Porsche Classic Centre på verdensbasis. Hedin Performance Cars er et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group.

    Om Hedin Mobility Group

    Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide bilforhandlere. Konsernet sysselsetter flere enn 5 000 personer og har over 200 anlegg i syn land. Nettomsetningen var på 28,2 milliarder svenske kroner i 2021 og konsernet solgte over 125 000 biler (hvorav  21 500 kan tilskrives overført virksomhet fra Hedin Group AB i oktober 2021).

    Konsernet har flere enn 35 bilmerker og tilbyr full service til både privat- og bedriftskunder. Porteføljen inkluderer import og distribusjon av merkene Ford og MG i Sverige, for Renault, Dacia og Alpine i Sverige og Danmark, samt for Dodge RAM i Europa. Konsernets virksomhet omfatter også grossistvirksomheter av reservedeler og hjul, bilutleieselskapet Mabi Mobility AB, privatleasingselskapet Car to Go Sweden AB, leasingselskapet for bedrifter Unifleet AB samt deleierskap i Pendragon PLC og Imove AS. www.hedinmobilitygroup.com

    Om Hedin Group

    Hedin Mobility Group ingår i Hedin Group-konsernet sammen med Tuve Bygg AB och I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group er også deleier i Consensus Asset Management og Ripam Invest AB som eier Marstrands Kurhotell, Kurbadhus og societetshus. www.hedingroup.com

    Kontakter

    Sissel Wiedenmann

    Sissel Wiedenmann

    Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

    Relatert innhold