Gå videre til innhold
Vi opplever at dagens modell utfordres og at etterspørselen av bærekraftige mobilitetsløsninger øker. Vi må sørge for å sitte i førersetet slik at vi er relevante for kunden også i morgen, sier Stig Sæveland, adm. dir. i Hedin Automotive
Vi opplever at dagens modell utfordres og at etterspørselen av bærekraftige mobilitetsløsninger øker. Vi må sørge for å sitte i førersetet slik at vi er relevante for kunden også i morgen, sier Stig Sæveland, adm. dir. i Hedin Automotive

Pressemelding -

Hedin investerer i mobilitetsselskapet Imove

For litt over ett år siden ble Imove lansert i Norge. Det nytenkende mobilitetsselskapet lar kunder abonnere på elbil uten bindingstid og gir dem tilgang til «hyttebil» når bybilen ikke strekker til. Nå blir bilforhandlergruppen Hedin Automotive medeiere, for å utvikle tjenesten, egne forretningsmodeller og bilbransjen.

Imove tilbyr bilabonnement for både forbruker- og næringsmarkedet. Tjenesten ble lansert i Bergen, men ble raskt rullet ut til resten av Norge. Nå ser medgründer og leder Hans Kristian Aas til Norden, og gleder seg over å ha fått med en solid aktør som Hedin Automotive med på laget.

- Som oppstartsselskap med store ambisjoner er vi utrolig glade for å få Hedin inn på eiersiden. Hedin vil være en katalysator for videre vekst og ekspansjon for oss, og kommer inn med verdifull kompetanse på bil, bransjen, skalering og kundeinnsikt. Særlig mulighetene som ligger i deres internasjonale tilstedeværelse, er utrolig spennende, sier Aas

Gründerne av Imove, Hans Kristian Aas og Gunnar Birkenfeldt, har klokketro på at selskapet vil lykkes gjennom fornøyde kunder og sømløse tjenester.


Det norske selskapet Hedin Automotive er eier av Nordens største BMW-forhandler, Bavaria. Selskapet ekspanderte nylig til Sveits gjennom oppkjøpet av to forhandlere i Zürich. Hedin Group er et av de største privateide bilkonsernene i Europa, og representerer i overkant av 30 bilmerker fra 123 forhandlere i fire land.

Nå går Hedin Automotive inn på eiersiden i Imove, og investerer dermed i abonnementsbasert mobilitet. Hedin kan også få tilgang til en resultatbasert eierandel knyttet til oppskalering av Imove i markedene Hedin opererer. Imove har de siste ukene hentet inn totalt 20 millioner i vekstkapital.

- Hedin skal være overraskende annerledes og merkbart bedre. Det innebærer at vi må posisjonere oss for fremtidige kundeønsker og -preferanser. Verden endrer seg fort, og det gjelder også tradisjonelt eierskap og bruk av bil. Vi opplever at dagens modell utfordres og at etterspørselen av bærekraftige mobilitetsløsninger øker. Vi må sørge for å sitte i førersetet slik at vi er relevante for kunden også i morgen, sier Stig Sæveland, administrerende direktør i Hedin Automotive.



Om Imove

Imove (https://imove.no) leverer fleksible tjenester som skal gi kundene riktig mobilitet til riktig tid. Det Bergensbaserte oppstartsselskapet har siden høsten 2018 lansert tjenester for bilabonnement, mikromobilitet og Software-as-a-Service (SaaS). I dag tilbys tjenestene i flere norske byer. Imove ble startet som et innovasjonsprosjekt for å møte endringene i bilbransjen. 



Emner

Kategorier


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 100 bilanlegg og forhandler 31 varemerker i Sverige, Norge og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet solgte 80 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2020, og vil sysselsette flere enn 4 000 medarbeidere.


Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold