Gå videre til innhold
Med oppkjøpet av de tre Alpina-forhandlerne i St. Gallen, Widnau og Chur tar Hedin Automotive posisjon som den nest største BMW-forhandlerkjeden i Sveits.
Med oppkjøpet av de tre Alpina-forhandlerne i St. Gallen, Widnau og Chur tar Hedin Automotive posisjon som den nest største BMW-forhandlerkjeden i Sveits.

Pressemelding -

Hedin Automotive ekspanderer videre i Sveits gjennom oppkjøp av Alpina Group

Hedin Automotive AG har inngått en avtale om kjøp av 100% av aksjene i Alpina Group. Alpina Group er den største BMW- og MINI-forhandleren i den østlige delen av Sveits, og omsatte i 2021 for rundt 117,5 millioner Euro. Gjennom innlemmelsen av de tre forhandlere i St. Gallen, Widnau og Chur, posisjonerer Hedin Automotive seg som den nest største BMW- og MINI-forhandlergrupperingen i landet.

Hedin Automotive ekspanderte til Sveits i 2020 gjennom oppkjøpet av tre BMW- og MINI-forhandlere i Zürich-regionen. I 2021 vokste selskapet ytterligere gjennom oppkjøpet av den toppmoderne karosseri- og lakkvirksomheten CaroLack Galliker. Nå utvider Hedin Automotive mot øst, og retter seg mot et strategisk viktig område i Sveits.

– Gjennom oppkjøpet av Alpina Group befester vi posisjonen vår i Sveits ytterligere. Det er helt i tråd med vår strategi, og viser vår fortsatte høye vilje til å investere og utvide virksomheten. Vi gleder til å kunne ønske 140 dyktige Alpina-medarbeidere velkommen til Hedin Automotive. Nå skal vi skrive videre på suksesshistorien og den sterke arven fra Alpina Group, samtidig som vi bygger ytterligere skala i et utrolig viktig marked for oss, sier Marcus Larsson, administrerende direktør i Hedin Automotive.

Marcus Larsson, administrerende direktør i Hedin Automotive
Vi gleder oss over oppkjøpet og ser frem til å ønske det 140-sterke Alpina-laget velkommen til Hedin Automotive, sier Marcus Larsson, administrerende direktør i Hedin Automotive.


Låse opp potensiale for videre vekst og suksess

Alpina Group og Hedin Automotive utfyller hverandre i verdigrunnlag og tankesett.

– Vi er glade for å bli en del av Hedin Automotive og er henrykte over å ha funnet en kjøper med verdier og et tankesett som matcher vårt eget. Vi identifiserer oss med deres tydelige kundefokus og ambisjoner. Når vi nå slutter oss til en av Europas største BMW-aktører, vil vi dra nytte av gjensidig ekspertise, samt tilgang på ressurser og kapital. Det åpner for spennende muligheter for våre dedikerte, dyktige medarbeidere, sier Markus Schwingel, administrerende direktør og medeier i Alpina Group.

– Det nye eierskapet gir oss større konkurransekraft, samtidig som at det gjør oss i stand til å levere enda bedre kundeopplevelser. Nå posisjonerer vi oss for fremtidig suksess. Vi skal fortsatt drive våre BMW-virksomheter i St. Gallen, Widnau og Chur med et tydelig kundefokus, men med Hedins styrke og støtte i ryggen, legger finansdirektør og medeier Daniel Engelberger i Alpina Group til.

Finansdirektør og medeier, Daniel Engelberger, og administrerende direktør og medeier, Markus Schwingel
Daniel Engelberger (finansdirektør og medeier), og Markus Schwingel (administrerende direktør og medeier) er overbeviste om at oppkjøpet vil komme både BMW- og MINI-eiere så vel som de dyktige medarbeiderne til gode.


Overraskende annerledes, merkbart bedre


Navnet Hedin Automotive reflekterer det svenske eierskapet, bedriftskulturen, verdiene og selskapets visjoner for fremtiden. Merket står for kvalitet og lever opp til sin visjon om å være overraskende annerledes og merkbart bedre.

– I Alpina Group får vi et sterkt team som vil hjelpe oss å realisere vår visjon om Next Level. Sammen vil vi levere enda mer verdi til kunder og ansatte i St. Gallen, Widnau og Chur, avslutter Larsson.

Avtalen avhenger godkjenning fra den Sveitsiske konkurransekommisjonen.

Related links

Emner

Kategorier


Om Bavaria

Bavaria er ikke en tradisjonell forhandler, men en aktiv aktør som siden 1996 har jobbet for å skape det beste forhandleralternativet for kresne, bilinteresserte kunder som vil oppleve både kjøreglede og eierglede.

I dag er vi en av Nordens største BMW og MINI-aktører. Vi forhandler vi BMW i Stavanger, Bryne, Oslo, Gardermoen, Lillestrøm, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Farsund, Ålesund, Molde, Kristiansund, Stockholm, Uppsala, Gävle, Östersund, Skellefteå, Luleå, og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo, Stockholm, Uppsala, Gävle og Skellefteå. Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. 
www.bavaria.no

Om Hedin Automotive 

Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. Hedin Automotive Norge driver også BMW- og MINI-grupperingen Hedin Automotive Sveits, og er med det en av de største BMW-forhandlerne i Europa. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW inngår også i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche i Norge). Hedin Automotive omsatte i 2020 for over 9,5 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 050 ansatte. Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group. 
www.hedinautomotive.no

Om Hedin Mobility Group

Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide bilforhandlere. Konsernet sysselsetter flere enn 5 000 personer og har over 200 anlegg i syn land. Nettomsetningen var på 28,2 milliarder svenske kroner i 2021 og konsernet solgte over 125 000 biler (hvorav 21 500 kan tilskrives overført virksomhet fra Hedin Group AB i oktober 2021).

Konsernet har flere enn 35 bilmerker og tilbyr full service til både privat- og bedriftskunder. Porteføljen inkluderer import og distribusjon av merkene Ford og MG i Sverige, for Renault, Dacia og Alpine i Sverige og Danmark, samt for Dodge RAM i Europa. Konsernets virksomhet omfatter også grossistvirksomheter av reservedeler og hjul, bilutleieselskapet Mabi Mobility AB, privatleasingselskapet Car to Go Sweden AB, leasingselskapet for bedrifter Unifleet AB samt deleierskap i Pendragon PLC og Imove AS.
www.hedinmobilitygroup.com

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold