Gå videre til innhold
Bavaria Norge sertifiseres av Great Place to Work for sjette gang i følge
Bavaria Norge sertifiseres av Great Place to Work for sjette gang i følge

Pressemelding -

Bavaria Norge nok en gang sertifisert som Great Place to Work

For sjette gang på rad oppnår Bavaria Norge så gode resultater i medarbeiderundersøkelsen at de blir Great Place to Work-sertifisert. Det skjer i samme år som selskapet kåres til en av Norges topp ti Beste Arbeidsplasser innenfor sin kategori (200 – 499 ansatte). I år svarte 83% av medarbeiderne i Bavaria Norge at «Alt tatt i betraktning mener jeg dette er et flott sted å arbeide».

Bavaria har siden oppstarten for 26 år siden hatt et tydelig fokus på kulturbygging basert på solide verdier. I dag er selskapet en av Norges største forhandlere av BMW og MINI, med 350 dyktige medarbeidere som skaper unike kundeopplevelser hver dag.

- Vi er ydmyke over anerkjennelsen som er basert på direkte tilbakemeldinger fra våre medarbeidere. Vi kommer fra og står fremdeles i en spesiell tid preget av usikkerhet både i Norge og i omverdenen. Vi har det siste året gjennomgått store endringer, men har hele tiden jobbet målrettet med å videreføre den gode Bavaria-kulturen. Jeg er derfor ekstra glad for år motta sertifiseringen i år. Det er våre engasjerte medarbeidere og ledere sin fortjeneste, sier adm. direktør i Bavaria Norge, Hallvard Vikeså.

Great Place to Work er en global standard for å måle tillit til ledelse, medarbeidernes opplevelse av stolthet av hva vi oppnår og felleskap med kollegaer. Undersøkelsen er ikke bare en tilstandsrapport, men danner grunnlag for handling. Ifølge Great Place To Work kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine.

– Vi er så heldige at vi representerer det beste av det bilbransjen har å tilby, og det betyr at vi til enhver tid må levere kundeglede og den beste kompetansen i bransjen. For å klare det, er vi avhengige av høy grad av tillit, stolthet og fellesskap. Et godt arbeidsmiljø er kanskje den viktigste suksessfaktoren vår, fortsetter Vikeså.

- Great Place to Work-undersøkelsen har blitt et av våre viktigste verktøy for å jobbe med arbeidsmiljøet, og tilbakemeldingene fra våre medarbeidere tas på største alvor. Selv om vi sertifiseres som et Great Place to Work, så opplever vi også en tilbakegang på enkelte områder fra sist undersøkelse. Jeg vet at lederne i Bavaria er genuint opptatt av folkene våre, og er derfor overbevist om at en felles innsats og fokus fra alle vil gi resultater, sier HR Leder, Christine Bjåstad.

HR leder i Hedin Automotive, Christine Bjåstad, sammen med administrerende direktør i Bavaria Norge, Hallvard Vikeså
HR leder, Christine Bjåstad, og administrerende direktør, Hallvard Vikeså, gleder seg over å ha blitt sertifisert av Great Place to Work for sjette gang.

Overraskende annerledes og merkbart bedre

Bavaria har lenge hatt en tydelig strategi for kultur som danner grunnlaget for selskapets beslutninger og forbedringsarbeid.

- Vi skal være overraskende annerledes og merkbart bedre i alt vi gjør. Punktum! Next Level-kulturen vår bestemmer hvordan vi jobber sammen, løser utfordringer, tenker nytt og behandler hverandre og kundene våre. Folkene våre er svært dyktige, og vår viktigste oppgave som ledere er å få dem til å jobbe godt sammen, frigjøre deres felles potensial og inspirere dem til å tenke nytt og skape unike kundeopplevelser. Da må medarbeidere kunne være seg selv, ha det moro på jobb, fortsetter Vikeså

Ifølge Great Place To Work kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine.

- Great Place to Work-sertifiseringen kommer ikke lett; det krever høyt og kontinuerlig fokus på medarbeideropplevelsen. Resultatene fra en rekke studier viser at selskaper som lykkes med dette er mer lønnsomme. En tillitsbasert kultur sikrer at medarbeidere, uavhengig av nivå og rolle, er med på å bidra til virksomhetens utvikling. Vi har jobbet med Bavaria Norge over flere år, og resultatene snakker for seg selv. Gjennom systematisk måling, analyse og sitt fokus på kontinuerlige forbedringer har Bavaria bevist at mennesker og kultur prioriteres høyt. Vi gratulerer nok en gang med sertifisering som et Great Place To Work, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work.

Skal bli enda bedre

Det er høye krav som må møtes for å oppnå en sertifisering. Selskapene sertifiseres for ett år av gangen, og Bavaria Norge har ingen planer om å hvile på laurbærene.

- Det er nå det virkelige arbeidet begynner. Det å trives på jobb er avgjørende for gode prestasjonen. Nå skal vi bruke innsikten aktivt til løpende forbedring, og områder og avdelinger med svakere resultater følges tett opp. Vi skal bli en enda bedre arbeidsplass for våre dyktige medarbeidere i året som kommer, med målsetningen om å bli best i Norge, avslutter Bjåstad.

Sertifisering i fire land

Bavaria Norge gjennomførte undersøkelsen sammen med resten av selskapene i Hedin Automotive og Hedin Performance Cars. På grunn av svært gode resultater i årets undersøkelse oppnår konsernet Great Place to Work-sertifisering i fire land. Bavaria Norge, Bavaria Sverige, GS Bildeler, Hedin Automotive Sveits, Koed i Danmark, Hedin Performance Cars Norge og Hedin Performance Cars Sverige kan alle skilte med sertifisering som Great Place to Work-bedrifter.

Noen av påstandene Bavaria Norge har best resultater på (tallene i parentes viser antall medarbeidere som har gitt toppskår på påstanden):

  • Medarbeidere her behandles rettferdig uansett seksuell legning (95%)
  • Jeg har tydelige mål for arbeidet mitt (93%)
  • Dette er et fysisk sikkert sted å arbeide (92%)
  • Medarbeidere her blir rettferdig behandlet uavhengig av kulturell eller etnisk tilhørighet (92%)
  • Medarbeidere her behandles rettferdig uavhengig av kjønn (90%)
  • Jeg kan være meg selv her på arbeidsplassen (90%)
  • Som ny i denne virksomheten, føler man seg velkommen (90%)
  • Medarbeidere her behandles rettferdig uavhengig av funksjonsnedsettelse (88%)
  • Medarbeidere her bryr seg om hverandre (88%)
  • - Når medarbeidere skifter arbeid eller avdeling, blir de godt mottatt (87%)
  • - Alt tatt i betraktning mener jeg dette er et flott sted å arbeide (83%)

Related links

Emner

Kategorier


Om Bavaria
Bavaria er ikke en tradisjonell forhandler, men en aktiv aktør som siden 1996 har jobbet for å skape det beste forhandleralternativet for kresne, bilinteresserte kunder som vil oppleve både kjøreglede og eierglede.

I dag er vi en av Nordens største BMW og MINI-aktører. Vi forhandler vi BMW i Stavanger, Bryne, Oslo, Gardermoen, Lillestrøm, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Farsund, Ålesund, Molde, Kristiansund, Stockholm, Uppsala, Gävle, Östersund, Skellefteå, Luleå, og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo, Stockholm, Uppsala, Gävle og Skellefteå. Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. www.bavaria.no

Om Hedin Automotive
Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. Hedin Automotive Norge driver også BMW- og MINI-grupperingen Hedin Automotive Sveits og Bavaria Oy i Finland, og er med det en av de største BMW-forhandlerne i Europa. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW, Koed i Danmark og Norge og BNC Nordic Distribution inngår også i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche i Norge). Hedin Automotive omsetter for over 13 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 400 ansatte. Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group. www.hedinautomotive.no

Om Hedin Mobility Group
Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide mobilitetsleverandører med flere enn 7 500 medarbeidere og drift i 13 land. Nettomsetningen for 2021 var på 28,2 milliarder svenske kroner og konsernet solgte flere enn 125 000 biler*.

Hedin Mobility Group selger nye og brukte personbiler, nyttekjøretøy og lastebiler, samt leverer ettermarkedstjenester, til både privat- og bedriftskunder. Salget foregår online og via det europeiske nettverket bestående av rundt 260 heleide forhandlere.

Konsernet representerer flere enn 40 merker og er også importør for Ford i Sverige og Ford F-150 i Europa; Renault, Dacia og Alpine i Sverige og Danmark; Hongqi i Sverige og Nederland; Dodge og RAM i Europa; og for INEOS Grenadier i 11 land*, samt er distributør for MG i Sverige og for BYD i Sverige og Tyskland.

I tillegg omfatter konsernets virksomhet engros- og distribusjonsvirksomhet av dekk og reservedeler, bilutleieselskapet Mabi Mobility AB, privatleasingselskapet Car to Go Sweden AB, bedriftsleasingselskapet Unifleet AB og medeierskap i Pendragon PLC og iMove SOM. www.hedinmobilitygroup.com

Hedin Mobility Group er en del av Hedin Group sammen med Tuve Bygg AB og I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group er også partner i Consensus Asset Management og Ripam Invest AB, som eier Marstrands Kurhotell, Kurbadhus og Societetshus. www.hedingroup.com

*Inkludert 21 500 kjøretøy som kan tilskrives virksomhet overført fra Hedin Group AB i oktober 2021
** Belgia, Nederland, Luxembourg, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Latvia, Litauen og Sveits.

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold