Gå videre til innhold
GS Bildeler er stolte over å ha blitt sertifisert som et Great Place to Work for femte gang på rad.
GS Bildeler er stolte over å ha blitt sertifisert som et Great Place to Work for femte gang på rad.

Pressemelding -

GS Bildeler er igjen sertifisert som en Great Place to Work-bedrift

GS Bildeler er stolte over å ha blitt sertifisert som et Great Place to Work for femte gang på rad. Det betyr at arbeidsmiljøet oppleves som bra i henhold til en global standard som måler troverdighet, rettferdighet, respekt, stolthet og fellesskap. I år sa 84% av medarbeiderne i GS at «Alt tatt i betraktning mener jeg dette er et flott sted å arbeide».

GS Bildeler har arbeidet med Great Place to Work i flere år med målsetning om å bli en attraktiv arbeidsgiver med fornøyde ansatte. Siden den gang har selskapet jobbet målrettet for å utvikle seg videre. Sven Skogheim er stolt over resultatet, men mener at det viktigste er å bruke resultatene til å bli enda bedre i året som kommer.

- Jeg er utrolig fornøyd med at vi igjen er sertifisert. Nå får vi bekreftet at vårt systematiske arbeid med arbeidsmiljø og kommunikasjon gir resultater. Det vesentlige ved undersøkelsen, er nettopp den enorme innsikten det gir oss. Nå vet vi hvor styrkene våre ligger, og hvilke forbedringsområder vi har. Vi skal fortsette å jobbe knallhardt for å styrke resultatene i kommende år, sier adm. direktør i GS Bildeler, Sven Skogheim.

Great Place to Work er en global standard for å måle tillit til ledelse, medarbeidernes opplevelse av stolthet av hva vi oppnår og felleskap med kollegaer. Undersøkelsen er ikke bare en tilstandsrapport, men blir et grunnlag for handling. Troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og felleskap er de fem overordnede parameterne som måles i undersøkelsen. Ifølge Great Place To Work kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine.

- Great Place to Work-sertifiseringen kommer ikke lett; det krever høyt og kontinuerlig fokus på medarbeideropplevelsen. Resultatene fra en rekke studier viser at selskaper som lykkes med dette er mer lønnsomme. En tillitsbasert kultur sikrer at medarbeidere, uavhengig av nivå og rolle, er med på å bidra til virksomhetens utvikling. Vi har jobbet med GS Bildeler over flere år, og resultatene snakker for seg selv. Gjennom systematisk måling, analyse og sitt fokus på kontinuerlige forbedringer har GS bevist at mennesker og kultur prioriteres høyt. Gratulerer alle i GS Bildeler, dere har grunn til å være stolte, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work.

- Et godt arbeidsmiljø er kanskje den viktigste suksessfaktoren vår. Vi tar tilbakemeldingene fra våre medarbeidere på største alvor, og undersøkelsen har blitt et av våre viktigste verktøy for å jobbe med arbeidsmiljøet. Det å jobbe for et godt arbeidsmiljø er et kontinuerlig arbeid, og vi gleder oss til å beholde og forsterke den gode GS-kulturen fremover. I tillegg er sertifiseringen et sterkt og viktig signal til dem som ønsker seg til oss, avslutter Skogheim.

Sven Skogheim
Det å jobbe for et godt arbeidsmiljø er et kontinuerlig arbeid, og vi gleder oss til å beholde og forsterke den gode GS-kulturen fremover, sier Sven Skogheim, administrerende direktør i GS Bildeler.


Noen av påstandene vi har best resultater på (tallene i parentes viser antall medarbeidere som har gitt toppskår på påstanden):

  • Jeg har mulighet til å ta fri når jeg mener det er nødvendig (96 %)
  • Medarbeidere her behandles rettferdig uavhengig av kjønn (96%)
  • Medarbeidere her behandles rettferdig uansett seksuell legning (96%)
  • Medarbeidere her behandles rettferdig uavhengig av funksjonsnedsettelse (96%)
  • Som ny i denne virksomheten, føler man seg velkommen (96%)
  • Jeg har tydelige mål for arbeidet mitt (96%)
  • Ledelsen aksepterer hendelige uhell/feiltakelser som en del av arbeidslivet (95%)
  • Når medarbeidere skifter arbeid eller avdeling, blir de godt mottatt (94%)
  • Medarbeidere her blir rettferdig behandlet uavhengig av kulturell eller etnisk tilhørighet (92%)
  • Medarbeidere blir rettferdig behandlet uavhengig av alder (91%)
  • Alt tatt i betraktning mener jeg dette er et flott sted å arbeide (84%)

Sertifisering i fire land
GS Bildeler gjennomførte undersøkelsen sammen med resten av selskapene i Hedin Automotive. På grunn av svært gode resultater i årets undersøkelse oppnår konsernet Great Place to Work-sertifisering i fire land. Bavaria Norge, Bavaria Sverige, GS Bildeler, Hedin Automotive Sveits og Koed i Danmark kan alle skilte med sertifisering som Great Place to Work-bedrifter.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Om GS Bildeler
GS Bildeler er Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW og MINI. Firmaet er en del av Hedin Automotive som er et heleid datterselskap av svenske I.A Hedin AB. GS Bildeler ble startet i 1993 i fiskeværet Bud utenfor Molde. Hovedkontoret ligger i Bud og har avdelinger i Oslo, Bergen og Trondheim. 

Om Hedin Automotive
Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. Hedin Automotive Norge driver også BMW- og MINI-grupperingen Hedin Automotive Sveits og Bavaria Oy i Finland, og er med det en av de største BMW-forhandlerne i Europa. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW inngår også i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche i Norge). Hedin Automotive omsetter for over 13 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 400 ansatte. Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group. www.hedinautomotive.no

Om Hedin Mobility Group
Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide mobilitetsleverandører med flere enn 7 500 medarbeidere og drift i 13 land. Nettomsetningen for 2021 var på 28,2 milliarder svenske kroner og konsernet solgte flere enn 125 000 biler*.

Hedin Mobility Group selger nye og brukte personbiler, nyttekjøretøy og lastebiler, samt leverer ettermarkedstjenester, til både privat- og bedriftskunder. Salget foregår online og via det europeiske nettverket bestående av rundt 260 heleide forhandlere.

Konsernet representerer flere enn 40 merker og er også importør for Ford i Sverige og Ford F-150 i Europa; Renault, Dacia og Alpine i Sverige og Danmark; Hongqi i Sverige og Nederland; Dodge og RAM i Europa; og for INEOS Grenadier i 11 land*, samt er distributør for MG i Sverige og for BYD i Sverige og Tyskland.

I tillegg omfatter konsernets virksomhet engros- og distribusjonsvirksomhet av dekk og reservedeler, bilutleieselskapet Mabi Mobility AB, privatleasingselskapet Car to Go Sweden AB, bedriftsleasingselskapet Unifleet AB og medeierskap i Pendragon PLC og iMove SOM. www.hedinmobilitygroup.com

Hedin Mobility Group er en del av Hedin Group sammen med Tuve Bygg AB og I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group er også partner i Consensus Asset Management og Ripam Invest AB, som eier Marstrands Kurhotell, Kurbadhus og Societetshus. www.hedingroup.com

*Inkludert 21 500 kjøretøy som kan tilskrives virksomhet overført fra Hedin Group AB i oktober 2021
** Belgia, Nederland, Luxembourg, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Latvia, Litauen og Sveits.


Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold