Gå videre til innhold
Morten Westby blir ny VD för Miklagruppens (fd Bavaria Nordic) satsning på KIA i Sverige
Morten Westby blir ny VD för Miklagruppens (fd Bavaria Nordic) satsning på KIA i Sverige

Pressemelding -

Bilia-ledare blir ny VD för Miklagruppens (fd Bavaria Nordic) satsning på KIA i Sverige


Morten Westby (49) har utsetts till VD för KC Motors AB och Lundqvist Bil & Motor, två bolag inom Miklagruppen. Han kommer närmast från positionen som plats- och marknadschef inom Bilia Group Stockholm, en återförsäljare av BMW & MINI. Morten kommer att axla en viktig roll inom Miklagruppen, som hade en omsättning på drygt sex miljarder under 2016.

- Miklagruppen är ett mycket spännande tillväxtbolag med flera välkända varumärken. Företaget har en tydlig strategi att skapa kundglädje genom att vara överraskande annorlunda och märkbart bättre. En strategi jag tror starkt på. Dessutom är varumärket KIA extra intressant eftersom det är ett av de snabbast växande varumärkena i världen med mer än tre miljoner sålda bilar per år, säger Morten Westby.


Stor erfarenhet

Morten Westby har examen från bland annat IHM Business School och IFL Handelshögskolan i Stockholm, samt mer än 30 års erfarenhet inom fordonsindustrin. Han har omfattande kunskaper om marknaden, och en bakgrund inom både försäljning och servicemarknad. Morten har tidigare arbetat i roller som servicemarknadschef, försäljningschef, marknadschef och VD.

- Vi är glada och stolta över att få in Morten i KC Motors och Miklagruppen. Han har den erfarenhet, kunskap och inställning som vi ser behövs för vår satsning för KIA i Sverige. Han är mål- och resultatorienterad, alltid på jakt efter nya möjligheter, och har en god förståelse för vikten av medarbetar- och kundglädje. Vi är entusiastiska över framtiden för KC Motors, säger VD för Miklagruppen, Jacob Tveraabak.


200 millioner omsättning

KIA hade en under 2016 en marknadsandel på 5,9% och var med detta Sveriges sjätte mest sålda bilmärke. KC Motors har anläggningar i Norrtälje, Täby, Nacka, och Malmö. Under 2017 förväntas de nå en omsättning på ungefär 200 miljoner.

- Jag ser fram emot att lära känna alla medarbetare och bidra i den spännande tillväxtresa som Miklagruppen har med KIA. Eftersom jag är född i Norge men har bott många år i Sverige så ska nog svorskan också gå bra, säger Morten Westby med glimten i ögat.

Morten Westby tillträder sin tjänst 2.mai. Morten blir en del av Miklagruppens företagsledning.


För ytterligare information:

Kommande VD för KC Motors: Morten Westby, tel. +46 766275544, e-mail: mortenwestby67@gmail.com

EmnerSiden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, og sysselsetter flere enn 800 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, KIA (i Sverige) og Toyota / Lexus (i Sverige), og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter