Gå videre til innhold
Bavaria Sverige Bil  har tillträtt Ivars Bil i Östersund
Bavaria Sverige Bil har tillträtt Ivars Bil i Östersund

Pressemelding -

Bavaria Sverige Bil har tillträtt Ivars Bil i Östersund

Lördagen den första september tog Bavaria Sverige Bil över driften av BMW och Nissanåterförsäljaren Ivars Bil i Östersund.

Den 31 augusti 2018 tillträdde Bavaria Sverige Bil AB, BMW och Nissanåterförsäljaren Ivars Bil i Östersund. Under lördagen den första september tog Bavaria över driften. Ivars Bil i Östersund omsatte 105 miljoner SEK 2017 och har en försäljning om ca 350 bilar/år. Överlåtelsen berör 16 anställda.

Bavaria är den del av Hedin Bil som säljer bilmärkena BMW och Mini och ingår i Hedin Bil-koncernen sedan september 2017. Utvecklingen för Bavaria i Norrland har varit stark, och man har förvärvat anläggningar både i Sollefteå och Luleå. Östersund är alltså den tredje anläggningen Bavaria förvärvar i norr inom kort.

Ivars Bil AB fortsätter att bedriva verksamhet i Hoting, Sollefteå och Storuman där man representerar märkena Nissan, Subaru och Citroën.

Related links

Emner

Tags


Om Bavaria

Bavaria är inte en traditionell bilåterförsäljare, men en aktiv aktör som har sedan 1996 jobbat för att skapa det bästa återförsäljaralternativet för kräsna, bilintresserade kunder som vill uppleva både körglädje och ägarglädje.

Idag är vi en av Nordens största BMW och MINI-återförsäljare. Vi har anläggningar i Stockholm, Uppsala, Gävle, Skellefteå, Östersund, Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristianstad, Arendal, Bryne och Lillestrøm.

Bavaria ingår i Hedin Automotive AS, ett helägt dotterbolag av I.A. Hedin Bil AB tillsammans med Hedin Performance Cars (Porsche) och GS Bildelar (Norges största oberoende leverantör av reservdelar och tillbehör till BMW). År 2017 omsatte vi över sex miljarder SEK och sålde 21 500 bilar. Hedin Automotive sysselsätter idag fler än 750 st anställda i Sverige och Norge.


Om I.A. Hedin Bil AB

I.A. Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns ett 30-tal varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på mer än 100 platser i Sverige, Norge och Belgien. Försäljningen 2017 uppgick till 12,7 miljarder SEK och antalet anställda var drygt 2700. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil är ett registrerat varumärke som ägs till 91% av Anders Hedin Invest-koncernen och till 9% av Ingemar Hedin.

Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert materiale

Relaterte nyheter