Følg Hedin Automotive

​Bavaria Sverige Bil tillträdde BMW-återförsäljaren Englunds Bil i Luleå

Pressemelding   •   mai 15, 2018 11:14 CEST

Den 9 maj tillträdde Bavaria Sverige Bil Englunds Bil i Luleå

Den 23e april offentliggjorde Hedin Automotive, att man genom sitt dotterbolag Bavaria Bil Sverige Ab förvärvat Englunds Bil AB i Luleå.

Förvärvet avser både nybilsverksamheten för BMW samt en begagnat-verksamhet. Årlig omsättning för Englunds Bil ligger kring 200 miljoner SEK med ett årligt snitt om försäljning av totalt 600 bilar. Överlåtelsen berör 25 anställda.

Johan Frisk, VD för Bavaria Bil Sverige sa i samband med förvärvet: ”Vi är väldigt glada över förvärvet utav Englunds Bil som är ett företag som över lång tid har levererat väldigt starka resultat och nöjda kunder. Förvärvet ligger även helt i linje med vår strategi om tillväxt i Norra Sverige och kommer att leda till ökade synergier i vår verksamhet.”

För ytterligare information:

Marknadschef Bavaria Sverige Bil:
Peter Sjöström, +46 
735 189 220, peter.sjostrom@bavariastockholm.se
Presskontakt Hedin Bil:
Emma Andersson, +46 707 936 053, emma.andersson@andershedininvest.se


Om Bavaria

Bavaria har sedan 1996 jobbat för att skapa det bästa återförsäljaralternativet för kräsna, bilintresserade kunder som vill uppleva både körglädje och ägarglädje. Idag är bolaget av Nordens största BMW och MINI-återförsäljare. Vi har anläggningar i Stockholm, Uppsala, Gävle, Skellefteå, Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristianstad, Arendal, Bryne och Lillestrøm.

Bavaria ingår i Hedin Automotive AS, ett helägt dotterbolag av Anders Hedin Invest AB tillsammans med Hedin Performance Cars (Porsche) och GS Bildelar (Norges största oberoende leverantör av reservdelar och tillbehör till BMW). År 2017 omsatte Bavaria över sex miljarder SEK och sålde 21 500 bilar. Hedin Automotive sysselsätter idag fler än 750 st anställda i Sverige och Norge. www.bavaria.bil.se


Om I.A. Hedin Bil 

I.A. Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns ett 30-tal varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på mer än 90 platser i Sverige, Norge och Belgien. Försäljningen 2017 uppgick till 12,7 miljarder SEK och antalet anställda var drygt 2700. www.hedinbil.se

® I.A. Hedin Bil är ett registrerat varumärke som ägs till 91% av Anders Hedin Invest-koncernen och till 9% av Ingemar Hedin.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.