Gå videre til innhold
Bavaria Norge kjøper den resterende aksjeposten fra minoritetsaksjonæren og blir dermed 100% eier av Bavaria Molde, som også innbefatter avdelingen i Kristiansund.
Bavaria Norge kjøper den resterende aksjeposten fra minoritetsaksjonæren og blir dermed 100% eier av Bavaria Molde, som også innbefatter avdelingen i Kristiansund.

Pressemelding -

Bavaria Norge kjøper de resterende aksjene i Bavaria Molde

Bavaria Norge overtok i 2019 majoritetsandelen i Bavaria Molde AS gjennom oppkjøpet av BMW og MINI-virksomhetene Brages Bil og Brages Molde. Nå kjøper selskapet den resterende aksjeposten fra minoritetsaksjonæren og blir dermed 100% eier av Bavaria Molde, som også innbefatter avdelingen i Kristiansund. 

Bavaria Molde AS har siden etableringen, opparbeidet seg en solid posisjon i Nordmøre og Romsdal. Med 36 medarbeidere i Molde og Kristiansund, selger selskapet omtrent 1.000 nye og brukte BMW og MINI i året. I 2020 ble Bavaria Molde kåret til "Årets BMW-Forhandler" av BMW Norge, en utnevnelsen som gis ut fra en rekke vurderinger hvor service, salg og kundetilfredshet vektlegges. Det er daglig leder for Bavaria Molde AS, Bent Erik Heimen, som nå selger de resterende aksjene til morselskapet. 

Heimen fortsetter i sin rolle som daglig leder, og mener at oppkjøpet vil styrke forhandleren som er kjent i regionen for sin BMW-kompetanse og genuine lidenskap for merket.

- Vi er veldig glade for å ha en sterk, investeringsvillig og fremoverlent eier. Det gir oss større konkurransekraft i en bransje i enorm endring. Medarbeiderne har gjort en fantastisk innsats de senere år, og har jobbet hardt for å nå de gode resultatene vi har levert i Molde og Kristiansund. Nå skal vi skrive videre på suksesshistorien vår med enda mer kraft fra Bavaria-kjeden og Hedin. Det samme dedikerte, profesjonelle teamet skal fortsette å skape unike kundeopplevelser for nye og eksisterende BMW-eiere i regionen, kommenterer Heimen.

Sikrer kundeopplevelsen

Bilbransjen er i en rivende utvikling, og kundene stiller stadig høyere krav til service og kompetanse. Bavaria ønsker å ha en sentral posisjon i utviklingen, og har en bevist evne og ønske om å ta kundeopplevelsen til neste nivå. 

- Bavaria Molde er et solid selskap med tydelig kundefokus som har levert sterke resultater over tid. Vi skal fortsette være en god og utviklende arbeidsplass for våre dyktige ansatte i Molde og Kristiansund under ledelse av Bent Erik, sier administrerende direktør i Bavaria Norge, Hallvard Vikeså.

Bavaria har forhandlet BMW siden 1996, og har hatt en sentral rolle i norsk bilhistorie. Fra å være en enkeltstående bilforhandler i Stavanger, er selskapet i dag en av Europas største BMW-aktører med flere enn 1.050 medarbeidere i Norge, Sverige og Sveits. Selskapet inngår i norske Hedin Automotive; et heleid datterselskap av den svenske giganten Hedin Mobility Group med hovedsete i Göteborg, Sverige.

- Vi har hatt en eventyrlig vekst med BMW-virksomheten vår i Europa siste årene, blant annet gjennom oppkjøp i Sveits. For å akselerere utviklingen i en bransje i rask endring ytterligere, må vi effektivisere på og hente ut stordriftsfordeler der det er mulig. Størrelsen, investeringsevnen og vår engasjerte og dyktige organisasjon styrker posisjonen vår for fremtiden. Vi ser stadig etter muligheter for videre vekst, sier Marcus Larsson, administrerende direktør for Hedin Automotive.

Nominert til Norges Beste Arbeidsplass

Bavaria har lenge hatt en tydelig strategi for kultur som danner grunnlaget for selskapets beslutninger og forbedringsarbeid. Det har resultert i sertifisering som Great Place to Work-bedrift fem ganger på rad. Nå er selskapet også nominert til den gjeve tittelen Norges Beste Arbeidsplass. 

- I Bavaria skal vi være overraskende annerledes og merkbart bedre i alt vi gjør. Kulturen vår bestemmer hvordan vi jobber sammen, løser utfordringer, tenker nytt og behandler kunder. Folkene våre er svært dyktige på det de gjør, så vår jobb som ledere er å få dem til å jobbe godt sammen, frigjøre deres felles potensial og inspirere dem til å tenke nytt og skape unike kundeopplevelser. Da må medarbeidere kunne være seg selv, ha det moro på jobb, utforske, eksperimentere og gjøre feil, avslutter Vikeså.

Sertifiseringen betyr at arbeidsmiljøet oppleves som bra i henhold til en global standard som måler troverdighet, rettferdighet, respekt, stolthet og fellesskap. Hele 90% av medarbeiderne i Bavaria sa at «Alt tatt i betraktning mener jeg dette er et flott sted å arbeide».

- Den gode Bavaria-kulturen har uten tvil vært en stor driver i den utviklingen vi har hatt, og det skal det være også fremover. Ambisjonen er tydelig: Vi skal være bransjens beste arbeidsgiver for å tiltrekke oss de flinkeste folka, og dermed få enda mer fornøyde kunder. Det at vi er nominert til Norges beste arbeidsplasser, er en anerkjennelse av jobben vi gjør, sier Vikeså.

Related links

Emner

Kategorier


Om Bavaria

Bavaria er ikke en tradisjonell forhandler, men en aktiv aktør som siden 1996 har jobbet for å skape det beste forhandleralternativet for kresne, bilinteresserte kunder som vil oppleve både kjøreglede og eierglede.

I dag er vi en av Nordens største BMW og MINI-aktører. Vi forhandler BMW i Stavanger, Bryne, Oslo, Gardermoen, Lillestrøm, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Farsund, Ålesund, Molde, Kristiansund, Stockholm, Uppsala, Gävle, Östersund, Skellefteå, Luleå, og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo, Stockholm, Uppsala, Gävle og Skellefteå. Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. www.bavaria.no

Om Hedin Automotive 

Bavaria er et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. Hedin Automotive Norge driver også BMW- og MINI-grupperingen Hedin Automotive Sveits, og er med det en av de største BMW-forhandlerne i Europa. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW inngår også i selskapet sammen med Koed i Danmark og Norge, BNC Nordic Distribution og Hedin Performance Cars (Porsche i Norge). Hedin Automotive omsatte i 2020 for over 9,5 milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 050 ansatte. Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group. www.hedinautomotive.no

Om Hedin Mobility Group 

Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide bilforhandlere. Konsernet har flere enn 35 bilmerker og tilbyr full service til både privat- og bedriftskunder. Hedin Bil er representert på over 190 lokasjoner i Sverige, Norge, Belgia, Sveits, Nederland og Tyskland. 

Porteføljen inkluderer import og distribusjon av merkene Ford og MG i Sverige, Dodge RAM i Europa, grossistvirksomhet av reservedeler og hjul, bilutleieselskapet Mabi Mobility AB, privatleasingselskapet Car to Go Sweden AB, Business leasingselskapet Unifleet AB samt deleierskap i Pendragon PLC og Imove. www.hedinmobilitygroup.com 

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold