Gå videre til innhold
Har skapt «Bavariakvartal» til 300 millioner

Pressemelding -

Har skapt «Bavariakvartal» til 300 millioner


Tross utfordrende tider for enkelte bransjer og selskaper i Stavanger-området, satser Bavaria Nordic (BMW, Mini og Porsche) tungt, og har nå brukt 300 millioner kroner på økte kundeopplevelser i et eget «Bavariakvartal». Med salgsflater på 22.000 kvm, flere titalls ulike bilmodeller, stort utvalgt i nye og brukte biler, samt et mål om å være bransjens beste arbeidsplass, skal Bavaria tiltrekke seg nye kunder.

- Det er klart vi er stolte av dette. Dette gir en fantastisk arbeidsplass for våre dyktige medarbeidere, og også muligheten til å vise frem alle de bilene vi har på en god måte til nye og gamle kunder. Nå har vi el-biler, hybrider, familiebiler, de litt mer tradisjonelle og de aller nyeste modellene. Her er det noe for alle, sier daglig leder for Bavaria Stavanger, Jone Hana.


Svært fornøyde med 2015-utviklingen

Stavanger-regionen er mye omtalt siste månedene på grunn av den såkalte «olje-krisen». Flere selskap har utfordringer, men mange selskap holder god stand i et fortsatt aktivt marked. Bavaria er ett av dem. I fjor passerte selskapet fem milliarder i omsetning, og året så langt har gått godt, også i Stavanger.

- Nybilsalget har gått litt ned, men vi har solgt desto flere bruktbiler. Mange tror jo at det er kun de som ønsker store, dyre biler som handler hos oss, men her er det mye for alle. Bare MINI alene representerer seks ulike modeller og har gjort det meget godt. Porsche også holder noenlunde tritt i markedet, og BMW har utvidet modellspekteret til nye segmenter. Jeg er glad for at våre dyktige medarbeidere gjør en så solid og god jobb, sier administrerende direktør for Bavaria Norge, Helge Ellingsen.


Stor suksess gjennom 20 år

Der alt startet, i Vassbotnen, har man altså nå flyttet fra. For snart 20 år siden startet man ett bilutsalg, som nå har blitt til en stor nordisk virksomhet med flere enn 500 medarbeidere, som solgte nærmere 15.000 biler i fjor. Neste år er målet å selge 1.600 biler bare i Bavariakvartalet i Stavanger.

- Det er kundene våre som skal ha største æren for vår utvikling. Vi har svært mange kunder som kommer igjen og igjen, og som snakker varmt og positivt om oss. Det er vi takknemlige og glade for. Kundene våre er de aller viktigste for oss, og vi ønsker virkelig å gi kundene en topp opplevelse. Det nye Bavariakvartalet gir virkelig gode rammer for dette, sier konsernsjef Svein Å. Strøm.


Arbeidskraft fra oljebransjen

Drøye 100 mennesker jobber i Bavariakvartalet, og Stavanger-selskapet har vokst jevnt og trutt gjennom de siste årene. I perioder har Bavaria mistet arbeidskraft til oljebransjen, men nå er det flere som kommer tilbake og banker på døra. Ca. 10 % av alle ansatte er lærlinger.

- Vi ønsker å være bransjens beste arbeidsplass, og har lavt sykefravær, godt arbeidsmiljø og dyktige, positive medarbeidere. Vi anser våre arbeidsplasser for å være veldig trygge, og opplever at få slutter hos oss. Noen av de som slutter har sågar kommet tilbake etter veldig kort tid. Det ser vi på som et godt tegn, sier Stavanger-sjef Hana.


Feiret åpningen med Morten Abel

I går arrangerte Bavaria åpningsfest for ansatte og kunder med blant annet popkongen Morten Abel, grillkongen Craig, gourmetkongen Kjartan Skjelde og sykkelkongen Alexander Kristoff. Ordfører Christine Sagen Helgø var også hjertelig til stede, og foretok den offisielle åpningen av Bavariakvartalet.

- Vi liker å feire suksesser. Våre ansatte fortjener det, og det samme gjør kundene. Dette er vel verdt å feire, avslutter Strøm.

(Foto fra venstre: Daglig leder Bavaria Norge Helge Ellingsen, daglig leder Bavaria Stavanger Jone Hana, konsernsjef Bavaria Nordic Svein Å. Strøm)


For ytterligere informasjon eller ønske om intervju:
Jone Hana, BAVARIA STAVANGER AS, mobil +47 905 78 600, jone.hana@bavaria.no
Helge Ellingsen, BAVARIA NORGE, mobil +47 909 25 350, helge.ellingsen@bavaria.no

Emner

Kategorier



Siden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere
og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2014 for 5 milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter nærmere 600 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, Jaguar, Land Rover, Kia og Honda, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 15.000 biler i 2014. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold