Gå videre til innhold
Selskapene Bavaria, GS Bildeler og KOED utfyller hverandre optimalt. Sammen vil vi tilføre BMW-eiere tilgang til et enda bedre produkt- og tjenestetilbud i Skandinavia, sier Stig Sæveland, administrerende direktør for Hedin Automotive.
Selskapene Bavaria, GS Bildeler og KOED utfyller hverandre optimalt. Sammen vil vi tilføre BMW-eiere tilgang til et enda bedre produkt- og tjenestetilbud i Skandinavia, sier Stig Sæveland, administrerende direktør for Hedin Automotive.

Pressemelding -

Hedin Automotive overtar aksjemajoriteten i den danske BMW dele-virksomheten KOED

Hedin Automotive, en del av Hedin Group, har inngått en avtale om å overta 60 prosent av aksjene i av den danskeide BMW- og MINI-spesialisten KOED. Det raskt voksende selskapet som siden oppstarten har fokusert salg av reservedeler til BMW, har i dag et av Nordens største lager av nye og brukte reservedeler. 

KOED, har i over to tiår fokusert på opphugging og salg av reservedeler til BMW, og ble i 2014 autorisert BMW serviceverksted. De siste årene har selskapet hatt et solid fokus på videre vekst, og kan vise til gode salgsresultater og økte markedsandeler. 

Gjennom oppkjøpet styrker Hedin Automotive sin satsing på deler til BMW. Hedin Automotive er i dag eier av GS Bildeler, den største frittstående leverandøren av deler til BMW og MINI i Norge. 

- Oppkjøpet danner et solid fundament for fremtidig vekst. Selskapene Bavaria, GS Bildeler og KOED utfyller hverandre optimalt. Sammen vil vi tilføre BMW-eiere tilgang til et enda bedre produkt- og tjenestetilbud i Skandinavia, sier Stig Sæveland, administrerende direktør for Hedin Automotive. 


Står sterkere sammen 

Medeier og daglig leder i KOED, Henrik Høstrup Sørensen, fortsetter i sin stilling og ser frem til å få Hedin Automotive inn på eiersiden.

- Hedin Automotive er en ideell aksjonær og støtte for videre vekst. Jeg kjenner meg svært godt igjen i deres verdier, kundesentriske tilnærming og ambisjoner. Når vi nå går vi inn i Nordens største BMW-aktør, kan vi dra nytte av hverandres kompetanse og ressurser. Ved å realisere synergier og bli mer effektive, står vi sterkere ovenfor konkurrenter, kan levere enda bedre opplevelser for våre kunder og posisjonerer oss godt for videre vekst. 


Vil vokse videre 

Jonny Skrivarhaug jobber som direktør for forretningsutvikling i Hedin Automotive med verdiskapende initiativer på tvers av selskap og landegrenser. Han er fornøyd med oppkjøpet som gir et godt grunnlag for videre vekst. 

- Oppkjøpet av KOED er helt i tråd med våre ambisjoner i Hedin Automotive, og gir et stort potensial for videre vekst og synergier. Kjøpet er strategisk helt riktig, og vil komme BMW-eiere til gode, avslutter Skrivarhaug. 

Stig Sæveland og Jonny Skrivarhaug vil etter overtagelsen tre inn i styret i KOED. 

Den formelle overtagelsen vil skje i løpet av november 2020.

Related links

Emner

Kategorier


Om KOED

Koed har siden 1993 hatt fokus på opphugging og salg av reservedeler til BMW. Selskapet sysselsetter flere enn 20 ansatte i Norge og Danmark. I 2014 ble KOED sertifisert som autorisert BMW serviceverksted, og har i dag et av Nordens største lager av nye og brukte deler til BMW og MINI. www.koed.dk

Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1 000 ansatte. www.hedinautomotive.no

Om Hedin Bil

I.A. Hedin Bil er en av de største privateide bilforhandlerne i Norden, med 32 merker i porteføljen, og tilbyr full service for privat- og bedriftskunder. Finansiering, service og forsikring er noen av komponentene i det totale tilbudet. Hedin Bil er representert på over 100 steder i Sverige, Norge, Belgia og Sveits. www.hedinbil.se 

Om Hedin Group

Hedin Group AB er et svensk privateid investeringsselskap med bilbransjen som kjernevirksomhet. Målet med virksomheten er å administrere og utvikle våre nåværende investeringer og å investere i fremtidige forretningsmuligheter som støtter støtte og utnytte dagens kjernevirksomhet. Selskapets datterselskaper opererer primært innen fire områder; bilsalg og ettermarkedstjenester, bilutleietjenester, eiendommer og virksomhet knyttet til reservedeler og hjul. Hedin Group omsetter for ca. 2,7 milliarder EUR og sysselsetter flere enn 4 000 medarbeidere. www.andershedininvest.com

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold