Følg Hedin Automotive

Hedin Automotive kjøper leverandør av kvalitetsprodukter til bil og MC i Norge

Pressemelding   •   mar 15, 2019 10:57 CET

- Med en økende andel eldre elbiler i den norske bilparken, forventer vi at markedet for bremser vil vokse, sier adm. dir. i Hedin Automotive, Stig Sæveland.

Hedin Automotive kjøper 91% av aksjene ved en rettet emisjon i EBC Brakes Norge, en ledende leverandør av kvalitetsprodukter for bil og motorsykkel i det norske markedet

EBC Brakes Norge har siden oppstarten drevet import og distribusjon av EBC Brakes bremseklosser og -skiver. Selskapet, med hovedkontor i Lørenskog, har i dag et komplett sortiment av bremser til alle bilmerker, elbiler inkludert, samt sportsunderstell fra anerkjente H&R Spezialfedern og vedlikeholdsprodukter fra den Engelske produsenten Muc-Off. Avtalen omfavner også det heleide datterselskapet FT Norge AS som er offisiell importør for varemerkene Foliatec, CarwaxX og Quixx. EBC Brakes Norge har distribusjon på nett og via forhandlere i hele Norge.


Elektrifisering av bilparken driver etterspørsel

Den raskt voksende andelen el- og hybridbiler i Norge har gitt økt etterspørsel hos EBC Brakes som leverer bremser til alle elbilmerker.

- Elektriske biler bremser med en gang man slipper gasspedalen for å regenerere energien til å lade batteriet. Det gjør at man sjeldent aktiverer bilens bremser ved bruk av bremsepedalen, og dermed ikke utvikler varme som normalt sett tørker og rengjør bremseskivene og -klossene. Bremsene utsettes derfor for rust, som kan medføre tydelig redusert bremseeffekt, sier administrerende direktør i Hedin Automotive, Stig Sæveland.

- Gjennom Hedin får vi en solid og fremoverlent eier som vil styrke oss ytterligere og gi rom for videre vekst i Norge og i Norden. Hedins store forhandlernettverk legger til rette for betydelige muligheter fremover, sier eier av EBC Brakes Norge, Jon Lindblad.

EBC Brakes inngår i Hedin Automotive sitt heleide datterselskap GS Bildeler. Stig Sæveland (adm. dir. Hedin Automotive), Jonny Skrivarhaug (adm. dir. GS Bildeler) og Stian Vågen trer inn i styret i EBC Brakes Norge med umiddelbar effekt.


Om EBC Brakes

EBC Brakes Norge har siden oppstarten i 2000 levert kvalitetsprodukter til bil- og MC-markedet i Norge. Selskapet har i dag et komplett sortiment på bremser, -klosser og -skiver, samt sportsunderstell fra anerkjente H&R Spezialfedern som omfatter senkefjærer, spacere & bolter, stabilisatorstag og komplette sportsunderstell fra Cupkit til justerbare Coiloverkit. EBC Brakes Norge har også i mange år jobbet med vask & vedlikeholds produkter fra Engelske Muc-Off, og har i dag et fullsortiment vask, vedlikehold – og smøreprodukter for MC og scooter fra produsenten, som i år blant annet har lansert spesialprodukter for vask og vedlikehold av e-bike/el-sykler til sitt utvalg. Det heleide datterselskapet FT Norge AS er offisiell importør i Norge for varemerkene Foliatec, CarwaxX og Quixx, her ligger fokuset på produkter som Solfilm og beskyttelsesfilm til proffkunder, sprayfolie og caliperlakk, bilpleie og smarte reparasjonsprodukter for småbulker og steinsprut.

Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2017 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 100 bilanlegg og forhandler 31 varemerker i Sverige, Norge og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet forventer å selge 75 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og I. A Hedin Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2018, og vil sysselsette flere enn 3 200 medarbeidere.


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.