Gå videre til innhold
Svein Å. Strøm fratrer som konsernsjef for Bavaria

Pressemelding -

Svein Å. Strøm fratrer som konsernsjef for Bavaria



Etter 20 år som konsernsjef for Bavaria, velger Svein Å. Strøm å fratre rollen som konsernsjef i løpet av 2016. Strøm blir styremedlem i Bavaria Nordic AS, og har også inngått en avtale hvor han skal bistå Bavaria med å oppnå selskapets langsiktige målsettinger. Konsernsjefsstolen overlater han til nye krefter. Strøm har vært med siden 1996, da eierne hentet ham fra hotellbransjen, og avslutter det året han blir 60 år og har vært 20 år i selskapet.

- Bavaria har i dag 700 fantastiske medarbeidere, og er på vei mot seks milliarder i omsetning. Selskapet har lagt bak seg tenårene og er blitt en livskraftig 20-åring. Alt ligger til rette for å starte neste kapittel i en fantastisk historie. Derfor har jeg besluttet å fratre som leder i Bavaria, sier Svein Å. Strøm.

Søker ny konsernsjef

Bavaria søker dermed ny konsernsjef for selskapet. Dette er en prosess som er i gang. Målet er å doble omsetningen innen 2020; fra fem til ti milliarder. Strøm fratrer når ny konsernsjef er ansatt og på plass.

- Vi håper på en positiv, offensiv og dyktig leder som skal samarbeide godt med våre flinke «Bavarianere», og lede selskapet godt i årene som kommer. Prosessen er i gang, og stillingen vil lyses ut i nær fremtid. Jeg gleder meg til fortsettelsen, avslutter Strøm.

Svein Å. Strøm vil fortsette i sin stilling frem til ny konsernsjef har tiltrådt.

Emner




Siden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere
og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2015 for mer enn fem milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter ca. 700 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, Jaguar, Land Rover, Kia og Honda, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 15.000 biler i 2015. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.

Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold