Gå videre til innhold

Pressemelding -

Hedin Automotive har inngått et omforent memorandum med Byton


Hedin Automotive signerte nylig et omforent memorandum (MoU) som strategisk salg- og servicepartner i Nord-Europa for Byton, den banebrytende nye produsenten av premium elbiler.

Det innovative kinesiske startup-selskapet Byton bygger intelligente, elektriske biler for fremtiden. Premium materialkvalitet og avansert digital teknologi sørger for smarte, tilkoblede, komfortable og grønne kjøreopplevelser.

- Vi har funnet en god, felles plattform for samarbeid som vi mener vil skape momentum for Byton i vår region. Vårt etablerte nettverk av forhandlere i kombinasjon med vår sterke, kundesentriske kultur gjør av vi kan levere den utsøkte kundeopplevelsen som Bytons kunder fortjener, sier Anders Hedin, eier og CEO i Hedin-gruppen. 


Klar vekstambisjon

Hedin Automotive har hatt formidabel vekst og fantastisk suksess med premium bilmerker i Skandinavia. Det heleide datterselskapet Bavaria er i dag Nordens største forhandler av BMW og MINI. Memorandum-avtalen med Byton er helt i tråd med selskapets vekstambisjoner.

- Vi skal vokse videre, og ønsker utelukkende å samarbeide med premium partnere som fokuserer på kvalitet og kundeopplevelse. Byton er en ny, spennende og innovativ merkevare som vil revolusjonere hvordan vi bruker tiden i bilen. Deres visjoner for bilbransjen resonerer også svært godt med tankesettet i Hedin Automotive. Byton har kvalitetene, kulturen og verdiene som vi ser etter når vi vurderer partnere, sier Stig Sæveland, administrerende direktør i Hedin Automotive.

Byton har kvalitetene, kulturen og verdiene som vi ser etter når vi vurderer partnere, sier Stig Sæveland, administrerende direktør Hedin Automotive.


Store forventninger

Byton M-Byte er selskapets første modell; en premium SUV som i disse dager går i pre-produksjon i Nanjing. Med det unike 48-tommers stort displayet oppfyller Byton løftet om et fremtidsrettet, brukerorientiert konsept som skal revolusjonere opplevelsen av tiden vi tilbringer i bilen. Hele 50,000 har registrert seg og står på ventelisten for Byton på verdensbasis.  

- Vi tilnærmer oss Europa i sin helhet, men vil helt klart prioritere enkelte markeder. Skandinavia, og spesielt Norge, er blant disse. Vi har allerede mottatt flere enn 14,000 registreringer i Norge alene via Byton-appen og nettsidene våre. 50% av alle nybiler som registreres i Norge i dag er allerede elektrisk drevet, sier Andreas Schaaf, Byton CCO.

Byton M-Byte er posisjonert i premiumsegmentet med en meget konkurransedyktig startpris på omtrent 450,000 (eks. mva og leveringsomkostninger).

M-Byte er en premium SUV og den første Byton-modellen som går i forproduksjon i Nanjing fi disse dager. Navnet Byton stammer fra "bytes on wheelsog reflekterer konseptet ‘smarttelefon på hjul’. Selskapet ønsker å erstatte hestekrefter med datakrefter.


Tydelig merkefokus

Et tydelig og målrettet merkevarefokus har vært, og skal være, et suksesskriterium i Hedin Automotive. Skulle MoUen konkretiseres i en partneravtale, vil Hedin etablere en egen Byton-organisasjon slik de har for selskapets øvrige merker. 

Emner


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2018 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 100 bilanlegg og forhandler 31 varemerker i Sverige, Norge og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet forventer å selge 75 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og I. A Hedin Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2018, og vil sysselsette flere enn 3 200 medarbeidere.


Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold