Gå videre til innhold
Espen Dalby Johansen (38) blir Norgessjef for BYTON i Hedin Automotive
Espen Dalby Johansen (38) blir Norgessjef for BYTON i Hedin Automotive

Pressemelding -

Espen Dalby Johansen blir Hedin Automotives Norgessjef for BYTON, det nye, elektriske bilmerket som skal revolusjonere måten vi bruker bilen på

I mars ble Hedin Automotive bekreftet som strategisk salg- og servicepartner for BYTON i Norge og Sverige. Nå har selskapet ansatt Espen Dalby Johansen (38) for å lede introduksjonen av det nye, intelligente elektriske bilmerket i Norge. Den nye Norgessjefen kommer fra stillingen som salgsdirektør i Porsche Norge.

- Hedin Automotive skal være overraskende annerledes og merkbart bedre. Det er vårt DNA, men det er også en treffende beskrivelse av BYTON. Det brukerorientierte ‘smarttelefon på hjul'-konseptet kommer til å revolusjonere tiden vi bruker i bilen. Det å forstå hva kunder ønsker og trenger i dag og i morgen er svært viktig, spesielt i en bransje i omveltende endringer. Espens kundefokus og kompetanse i kombinasjon med riktige verdier og fremtidstanker, passer oss svært godt. Han har bevist at han kan drive både vekst og innovasjon på samme tid, noe som er avgjørende for etableringen av BYTON i Norge, sier administrerende direktør i Hedin Automotive, Stig Sæveland.

Administrerende direktør i Hedin Automotive, Stig Sæveland , er svært fornøyd med å få Espen med på laget, og mener at hans evne til å drive både vekst og innovasjon på samme tid blir avgjørende for etableringen av BYTON i Norge.


Fra Porsche til BYTON

Den nye Norgessjefen ser frem til å lede en bransjeutfordrer med banebrytende løsninger som allerede har vekket interessen til flere enn 16.000 mennesker i Norge.

- Jeg, sammen med veldig mange andre i Norge, har fulgt BYTON med stor interesse en god stund allerede.  Produkt- og designutvikling i München, IT-utvikling i Silicon Valley og produksjon i Kina er i mine øyne den optimale oppskriften for bilproduksjon i 2020. Deres innovative konseptet med digitale, tilkoblede kjøreopplevelser og åpen kildekode for app-utvikling, er helt unikt i bransjen. Nå gleder jeg meg til å sørge for at opplevelsen av å kjøpe og eie en Byton skal være minst like fremtidsrettet med fokus på kvalitet, sier Espen Dalby Johansen.

Espen er utdannet ved BI. Han har også gjennomgått Porsche Dealer Academy ved det prestisjefylte University of St. Gallen i Sveits. Espen begynte sin karriere i bilbransjen som markedssjef hos Autolease og har siden inntatt flere stillinger innen markedsføring og salg hos BMW og Porsche. I sin stilling som salgsdirektør i Porsche har han hatt en nøkkelrolle i den vellykkede lanseringen av Porsche Taycan i det norske markedet. Det er en erfaring han tar med seg inn i Hedin Automotive.


Skal skape morgendagens bilforhandler

- Jeg gleder meg til å etablere en dedikert BYTON-organisasjon som skal representere morgendagens bilforhandler. I tillegg til at BYTON er et bilmerke som vil få stor suksess i Norge, er det utrolig spennende å få muligheten til bygge et forhandlerapparat fra bunnen. Det skal gjøres med utgangspunkt i gode kundereiser, og gir oss muligheter til å utfordre det etablerte og teste helt nye, kundevennlige løsninger. Vi skal skape lønnsomme arbeidsplasser ved å rekruttere og utvikle BYTON Companions i alle ledd i organisasjonen. Jeg ser frem til å ta fatt på utfordringene og mulighetene rollen byr på, og jeg gleder meg til å bli en del av den positive og energiske kulturen i Hedin, avslutter Espen.


Espen Dalby Johansen tiltrer sin nye rolle 1. august.


Emner

Tags


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 125 bilanlegg og forhandler over 32 varemerker i Sverige, Norge, Sveits og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet solgte 80 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2020, og vil sysselsette flere enn 4 000 medarbeidere.


Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert materiale

Relaterte nyheter