Gå videre til innhold
Bavaria Nordic passerte 5 milliarder, og ansetter nå Solfrid Flateby

Pressemelding -

Bavaria Nordic passerte 5 milliarder, og ansetter nå Solfrid Flateby


2014 ble nok et godt år for Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Selskapet omsatte for mer enn fem milliarder kroner, og resultatet før skatt økte med 36 %. Nå skal det satses ytterligere på medarbeidere og kunder for Stavanger-selskapet, og Solfrid Flateby, tidligere Reitangruppen og nå Kronprinsparets Fond, får oppgaven med å lede satsingen som direktør for kultur, organisasjon og kommunikasjon i konsernet.

- Vi er allerede langt inn i 2015, men er glade for et solid fjorår. All ros til våre dyktige medarbeidere. Vi ser veldig frem til å få Flateby om bord, som vi tror både passer svært godt inn i vår kultur, og som har en meget god og bred faglig bakgrunn for vår del. Vi gleder oss til å få ei bra dame med på laget. For oss i Bavaria er kundeopplevelsen og medarbeidertilfredsheten helt avgjørende, og derfor satser vi tungt fremover på nettopp dette, sier konsernsjef for Bavaria Nordic, Svein Å. Strøm.


Kultur, organisasjon og kommunikasjon

Flateby har tidligere jobbet som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt for Coca-Cola, vært kommunikasjonsdirektør for Reitangruppen, og jobbet siste to årene som daglig leder i Kronprinsparets Fond. Hun går nå inn i stillingen som direktør for kultur, organisasjon og kommunikasjon, i en for henne, ny bransje.

- Det er klart jeg gleder meg! Jeg har fått en super mulighet i en spennende bransje, og får være med på å både utvikle menneskene, samt jobbe med kommunikasjon. Det blir veldig artig. Sterke merkevarer, solid selskap og flinke folk er attraktivt for meg. Jeg har hatt to flotte år i Kronprinsparets Fond, og kommer til å bidra litt frivillig til både Fondet og enkelte av prosjektene fremover. Ungdomsarbeid vil fortsatt bety mye for meg, sier Solfrid Flateby.


Flateby tiltrer stillingen 1.oktober d.a..


Resultater for Bavaria 2014

Konsernet Bavaria økte omsetningen med 7,7 % fra 2013 til 2014, og passerte for første gang fem milliarder. I samme periode økte EBITDA fra 97 mill. i 2013 til 109 mill. i 2014, noe som er en økning på 13,1 %. Konsernets bokførte egenkapital er 20,3 %.

Driftsinntekter: 5032,7 mill. (4607,8 mill.)
Driftsresultat: 82,2 mill. (65,4 mill.)
Resultat før skatt 61,9 mill. (45,5 mill.)


For ytterligere informasjon:

Konsernsjef Bavaria Nordic, Svein Å.Strøm, svein.strom@bavaria.no, tlf 909 25 350.
Daglig leder Kronprinsparets Fond, Solfrid Flateby, solfrid@kppfond.no, tlf 900 35 897.

Emner

TagsSiden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2014 for 5 milliarder kroner, har hovedkontor i Stavanger og lokaliteter i Sør-Norge og Stockholms-regionen, og sysselsetter nærmere 600 ansatte.

Gruppen er også forhandler av Porsche, Jaguar, Land Rover, Kia og Honda, og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.

Totalt solgte konsernet nærmere 15.000 biler i 2014. Bavaria forhandler BMW i Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Molde Kristiansand, Arendal, Bryne, Lillestrøm og Stockholm og MINI i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Stockholm. I tillegg til hovedvirksomheten som er salg og service av BMW og MINI, er selskapet Porsche-forhandler i Stavanger, Arendal og Son.


Pressekontakt

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relaterte nyheter