Gå videre til innhold
Hele 16 000 nordmenn har meldt sin interesse for M-Byte som lanseres i Norge og Sverige i 2021. Den intelligente SUVen er posisjonert i premiumsegmentet med en meget konkurransedyktig startpris på 45.000 euro.
Hele 16 000 nordmenn har meldt sin interesse for M-Byte som lanseres i Norge og Sverige i 2021. Den intelligente SUVen er posisjonert i premiumsegmentet med en meget konkurransedyktig startpris på 45.000 euro.

Pressemelding -

Byton, den banebrytende nye produsenten av intelligente elbiler, velger Hedin Automotive som strategisk salg- og servicepartner i Norge og Sverige

BYTON deler ytterligere detaljer rundt den kommende Europalanseringen, og  bekrefter Hedin Automotive som strategisk salg- og servicepartner i Norge og Sverige. Den banebrytende premium-produsenten av intelligente elbiler planlegger lansering av M-Byte i løpet andre halvdel av 2021.

- BYTON M-Byte har vekket en enorm interesse i Europa. Hele 25 000 av våre 65 000 reservasjoner globalt kommer fra Europa. Samtidig er vi klar over at våre europeiske kunder stiller høye krav til teknologi, kvalitet, sikkerhet og service. Med våre strategiske salg- og servicepartnere og vår kundevennlige infrastruktur for lading, er jeg sikker på at M-Byte vil slå godt an i det europeiske markedet, sier Dr. Daniel Kirchert, konsernsjef i BYTON.


Plan for utrulling i Europa

​BYTON M-Byte skal lanseres i de første europeiske markedene innen utgangen av 2021. Reservasjonslisten ligger til grunn for utrullingen, og med flere enn 16 000 norske interessenter, er Norge et høyt prioritert marked sammen med Sverige, Sveits, Tyskland, Frankrike og Nederland.


Prosess for forhåndsbestilling

I løpet av andre halvdel av 2020 vil BYTON åpne muligheten for forhåndsbestillinger i Europa. De som allerede har meldt sin interesse vil få et prioritert tidsvindu for å forhåndsbestille sin BYTON M-Byte. Et depositum på 500 euro sikrer en tidlig produksjonsplass. Pengene er fullt refunderbare frem til kjøpekontrakten er signert.

Den intelligente SUVen er posisjonert i premiumsegmentet med en meget konkurransedyktig startpris på 45 000 euro. (eks. mva, frakt og leveringsomkostninger). Innstegsmodellen med 72 kWh batteri og bakhjulsdrift har en toppeffekt på 200 kW (272 hk) og rekkevidde på opptil 360 kilometer (WLTP). Toppmodellen med firehjulstrekk vil ha en ytelse på 300 kW (408 hk). Utstyrt med en batteripakke på 95 kWh batteri, vil den ha en rekkevidde på inntil 435 kilometer. Toppversjonen med bakhjulsdrift skal rekke inntil 460 kilometer (WLTP).


Hedin Automotive strategisk salg- og servicepartner i Norge og Sverige

Byton gjennomgår en grundig prosess for å vurdere de beste samarbeidspartnerne i Europa, og har valgt Hedin Automotive som strategisk salg- og servicepartner i Norge og Sverige. Hedin startet som familiebedrift i 1985. I dag forhandler Hedin Bil 32 bilmerker fra 125 anlegg i Sverige, Norge, Sveits og Belgia. Med det er selskapet en av de største privateide bilforhandlerne i Europa.

BYT0N vil tilby en premium hybrid salgsmodell (online-til-offline), som med en sømløs brukeropplevelse og en åpen prisstruktur, skal sette kunden i sentrum. Basert på personlige preferanser, vil handleopplevelse bli konsistent på tvers av både fysiske og digitale kanaler.

- I Norge er elbiler med en markedsandel på 50% allerede den nye normalen. Også i Sverige vokser nullutslipps-markedet raskt. I Hedin skal vi være med på å forme fremtidens mobilitet med innovative løsninger og partnere. Det brukerorientierte ‘smarttelefon på hjul'-konsept til BYTON er nytt og revolusjonerende i markedet. Helt fra første møte har BYTONs fremtidsrettet tilnærming og profesjonelle organisasjon imponert oss, og vi er overbeviste om at det var riktig å inngå et samarbeid med dem, sier Anders Hedin, eier og CEO i Hedin-gruppen.


Fra venstre: Stig Sæveland (adm. dir. Hedin Automotive), Gerald Krainer (Director Go-to-Market Europe Byton), Dr. Andreas Schaaf (Chief Customer Officer, Byton), Anders Hedin (Eier & CEO Hedin Group) og Marcus Essenpreis (Head of Aftersales Byton)


Tydelig merkefokus

BYTON skal i Norge og Sverige forhandles av Hedin Automotive; et heleid datterselskap i Hedin-gruppen. Hedin Automotive har hatt formidabel vekst og fantastisk suksess med premium bilmerker i Skandinavia. Det heleide datterselskapet Bavaria er i dag Nordens største forhandler av BMW og MINI. GS Bildeler, Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars (Porsche).

Hedin Automotive vil etablere en egen, dedikert Byton-organisasjon slik de har for sine øvrige bilmerker. Dette er i tråd med selskapet ambisjon om å vokse videre ved utelukkende å samarbeide med premium partnere med fokus på kvalitet og kundeopplevelse. Hedin Automotive er allerede i gang med rekrutteringen av en Norgessjef for BYTON i Norge.  

- Dagens kunngjøring markerer begynnelsen på et nytt og spennende kapittel for Hedin Automotive. BYTONs innovative konsept er helt unikt i bransjen. Sammen har vi funnet en god, felles plattform for samarbeid som gjør meg trygg på at vi vil overgå kundens forventninger. Opplevelsen av å kjøpe og eie en Byton skal være fremtidsrettet med fokus på kvalitet. Vår felles visjon, sterke kundesentriske kulturer og komplementære styrker, gir oss et fantastisk utgangspunkt for strategisk posisjonering og vekst for begge selskapene, sier Stig Sæveland, administrerende direktør Hedin Automotive.

BYTON i Norge og Sverige ønsker å utnytte Hedin Automotives veletablerte nettverk av forhandlere i tillegg ti GS Bildelers mange partnerverksteder. Det vil sikre service selv i områder hvor BYTON kanskje ikke vil være tilgjengelig for salg. Gjennom GS Bildeler vil Hedin Automotive også sørge for optimal delelogistikk fra dag én.

- Dagens kunngjøring markerer begynnelsen på et spennende neste kapittel for Hedin Automotive. BYTONs produktkonsept er unikt i bilindustrien, sier Stig Sæveland, administrerende direktør Hedin Automotive.


*BYTON M-Byte er foreløpig ikke tilgjengelig for salg . Spesifikasjoner kan endres uten varsel. Innholdet her er kun gitt til informasjonsformål.


For mer informasjon, se:

BYTONS offisielle presserom: BYTON Newsroom
​​Bildemateriell: BYTON Flickr


Om Byton

BYTON bygger intelligente, elektriske biler for fremtiden, hvor mobilitet i økende grad blir digitale, tilkoblede kjøreopplevelser.

BYTON har satt sammen et kjerneteam bestående av ledende eksperter fra bil-, it- og teknologibransjen. Med produksjons- og utviklingsanlegg i Nanjing, Kina, utviklingssenter for design i München og utviklingssenter for teknologi i Silicon Valley, opererer BYTON globalt og posisjonerer seg internasjonalt.

Serieversjonen av den premium, helelektriske SUVen, BYTON M-Byte, ble lanserte under IAA Frankfurt i 2019. Forproduksjonen av BYTON M-Byte startet høsten 2019.

Related links

Emner

Kategorier


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Norge og Sverige) og GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 700 ansatte.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 120 bilanlegg og forhandler over 30 varemerker i Sverige, Norge, Sveits og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet solgte 80 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2020, og vil sysselsette flere enn 4 000 medarbeidere.


Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold