Gå videre til innhold
Bavaria kjøper Brages BMW- og MINI-virksomheter i Ålesund, Molde og Kristiansund, og inngår strategisk samarbeid med Brages

Pressemelding -

Bavaria kjøper Brages BMW- og MINI-virksomheter i Ålesund, Molde og Kristiansund, og inngår strategisk samarbeid med Brages


Bavaria Norge har inngått en avtale med Brages Holding om kjøp av BMW og MINI-virksomhetene Brages Bil og Brages Molde. Avtalen omfatter også et strategisk samarbeid med Brages Bilforretning, som fortsetter å forhandle Toyota og Lexus.

– Oppkjøpet er helt i tråd med våre vekstambisjoner for de neste årene. Vi har stor respekt for hva Brages har oppnådd. Det er et god drevet selskap med en kundesentrisk kultur og solide verdier, og er dermed en svært god match for Bavaria. Vi er sikre på at kundene vil dra fordeler av at to sterke partnerne nå slår seg sammen, og vi skal betjene dem på best mulig måte, sier Helge Ellingsen, administrerende direktør i Bavaria Norge.

Bavaria Norge, som eies av Hedin Automotive, overtar ved kjøpet hele BMW-driften. Brages-gruppen har siden etableringen i 2002 opparbeidet seg en solid posisjon i Møre og Romsdal. Selskapet, med sine 49 ansatte, selger omtrent 1.350 nye og brukte BMW og MINI i året.


Ser positivt på oppkjøpet

Konkurransen i bilbransjen oppleves stadig sterkere. Effektivisering og stordriftsfordeler er kritisk for utvikling og vekst. Oppkjøpet vil bidra til at Brages styrker sin posisjon som leverandør av BMW og MINI, og sikre det som en trygg arbeidsplass for de ansatte.

- Vi er glade for at det er Bavaria som overtar BMW-virksomheten vår. Det er et bra, solid selskap med tydelig kundefokus. Vi er veldig komfortable med og trygge på at Bavaria og BMW sammen vil fortsette å skape gode opplevelser for kunder i Møre og Romsdal, samt være en god og utviklende arbeidsplass for våre dyktige ansatte, sier konsernleder Brages Holding, Espen Digernes.

De to selskapene kjenner hverandre svært godt. Bavaria var nemlig majoritetsaksjonær da BMW-forhandleren i Molde ble etablert i 2008. Selskapet ble solgt til Brages i 2015 som en konsekvens av BMW’s daværende strukturrasjonalisering innen forhandlernettet.

Brages Ålesund - Digerneset. Konsernleder Brages Holding, Espen Digernes, er glad for at det er Bavaria som overtar BMW-virksomheten.


Klar vekstambisjon for BMW

Bavaria inngår i norske Hedin Automotive; et heleid datterselskap av den svenske giganten Hedin Bil AB med hovedsete i Göteborg, Sverige. Hedin Bil omsatte i 2018 for mer enn 21 milliarder SEK. Hedin Automotive med sine 700 ansatte står for 6 MRD av den totale omsetningen.

- Vi har hatt fantastisk vekst med BMW-virksomheten vår, Bavaria, i Norden de siste årene, blant annet gjennom tre nylige oppkjøp i Nord-Sverige. Vi er overbevist om at suksessen i alliansen med BMW vil fortsette, og ser stadig etter muligheter for videre vekst, sier Stig Sæveland, administrerende direktør for Hedin Automotive.


BMW Group Norge: Et godt valg for fremtiden

- Bavaria og Brages er to partnere som BMW Group Norge har samarbeidet svært godt med gjennom flere år. Brages har gjennom alle disse årene gjort en fremragende innsats for våre merker i Møre og Romsdalog vi takker de for lojaliteten og solide prestasjoner gjennom disse årene, sier Lars Aamodt, administrerende direktør i BMW Group Norge.

Med de endringene både den internasjonale og norske bilbransjen vil fortsette å møte i årene fremover, er et solid og kompetent forhandlernett et sentralt element for videre suksess for BMW Group.

- Når Brages velger å selge sin virksomhet er vi svært tilfredse med at Bavaria overtar eierskapet, de ansatte og deres kompetanse om det lokale markedet. Dette er helt i tråd med BMW Groups’s konsolideringsstrategi, avslutter Aamodt.

Avtalen avhenger godkjenning fra konkurransetilsynet.

Emner


Om Hedin Automotive

Det Norske selskapet, Hedin Automotive, inngår i Hedin Bil AB. Hedin Automotive eier Bavaria Norge og Bavaria Sverige, og er dermed en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI. I tillegg inngår Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW, GS Bildeler, i virksomheten.

Om Bavaria

Siden 1996 har Bavaria vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere med sine 19 lokasjoner i Norge og Sverige. Selskapet, med hovedkontor i Stavanger, er heleid datter av Hedin Automotive, og sysselsetter i underkant av 600 ansatte.

Om Brages

Brages-gruppen har drevet med forhandler- og servicevirksomhet av BMW siden 2002.

Brages Bilforretning vil fortsette med Toyota og Lexus virksomhet i Ålesund og på Digerneset. I tillegg har Brages Holding majoritetsinteresser i Toyota-virksomhetene Toyota Sunnmøre og Autoservice.

Brages Molde ble overtatt av Brages Holding i 2015, og i 2017 ble det etablert en avdeling i Kristiansund. Brages Holding overtok selskapet fra Bavaria Norge, som nå kjøper tilbake Brages Molde i tillegg til Brages Bil.

Om Hedin Bil AB 

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 100 bilanlegg og forhandler 31 varemerker i Sverige, Norge og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet forventer å selge 75 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Anders Hedin Invest-konsernet sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og I. A Hedin Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2018, og vil sysselsette flere enn 3 200 medarbeidere.


Kontakter

Sissel Wiedenmann

Sissel Wiedenmann

Pressekontakt Kultur- og kommunikasjonsdirektør +47 993 17 150

Relatert innhold